UPDATE #NOW

Το Google Play προειδοποιεί: 200 εφαρμογές έκλεψαν χρήματα εκατομμυρίων χρηστών


The Jennettes

30 Σεπτεμβρίου 2021

Το Google Play προειδοποιεί: 200 εφαρμογές έκλεψαν χρήματα εκατομμυρίων χρηστών

Δύσκολα τα πράγματα για τους χρήστες Android. Το Google Play προειδοποιεί πως 200 εφαρμογές έκλεψαν χρήματα 10 εκατομμυρίων χρηστών, επειδή απλώς τις εγκατέστησαν κι είχαν αποθηκευμένα τα στοιχεία της κάρτας τους στη συσκευή.

Αγόρασαν έτσι, χωρίς να ερωτηθούν, τις premium εκδόσεις.

Οι hackers αυτήν τη φορά έκαναν καλή δουλειά. Τα apps βομβάρδιζαν τους χρήστες με διαφημίσεις και εικόνες που ανακοίνωναν ότι κέρδισαν βραβεία. Εκείνοι, πατώντας κλείσιμο των παραθύρων, εν αγνοία τους εγκαθιστούσαν ιούς. Μάλιστα, η απάτη ήταν τόσο καλά οργανωμένη που η γλώσσα των διαφημίσεων προσαρμοζόταν ανάλογα με την τοποθεσία της κάθε συσκευής. 

Οι εφαρμογές περιλαμβάνουν παιχνίδια, μεταφραστές αλλά και apps που καταγράφουν τον ύπνο και τους καρδιακούς παλμούς. Παρότι η Google τις αφαίρεσε από το κατάστημά της, παραμένουν διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Ίσως, μάλιστα, περάσουν μήνες μέχρι να βρεθούν οι «εγκέφαλοι» της κλοπής αλλά και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το λογισμικό που δημιούργησαν.

Τα θύματα βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κόσμου, με τα περισσότερα να ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες. Από την Αυστραλία και τη Ρωσία, μέχρι τη Νότιο Αφρική και τις ΗΠΑ, 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει πολλά χρήματα.

Η Google, όπως αναφέρει το Forbes, δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη επάνω στο ζήτημα.

jenny.gr