UPDATE #NOW

Στερεότυπα τέλος: Η Alexandra Hunt ήταν στρίπερ και τώρα ετοιμάζεται για το Κογκρέσο


Κλέλια Φατούρου

8 Οκτωβρίου 2021

Στερεότυπα τέλος: Η Alexandra Hunt ήταν στρίπερ και τώρα ετοιμάζεται για το Κογκρέσο

Άλλη μία γυναίκα σπάει τα στερεότυπα και αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται να ακολουθείς συγκεκριμένους κανόνες και βήματα μέχρι να πετύχεις τον στόχο σου.

Η 28χρονη Alexandra είναι η κόρη δύο δασκάλων στη Νέα Υόρκη, επομένως ήταν κάπως δεδομένο ότι θα σπουδάσει. Το υψηλό κόστος την έκανε στρίπερ και μάλιστα μιλά πολύ ανοιχτά για αυτό. Ταυτόχρονα, είχε το δικό της ομοσπονδιακό γραφείο στη Philadelphia. Με σπουδές στη δημόσια υγεία, διεκδικεί μία θέση στον Κογκρέσο, γνωρίζοντας ότι είναι πολύ οι λίγοι οι επαγγελματίες που το εκπροσωπούν.

Η πανδημία της έδωσε ένα ακόμη κίνητρο γιατί ένιωσε ότι οι πολιτικοί δεν θα βοηθούσαν τον κόσμο. «Ήμασταν μόνοι μας και αυτό, κατ'εμέ, κάνει μία πολιτεία αποτυχημένη». Όσο για το παρελθόν της ως στρίπερ, αν και δεν σκόπευε να μιλήσει για αυτό, αλλά ως δημόσιο πρόσωπο, δεν σκόπευε να κρατήσει μυστικά. «Πριν ξεκινήσω την εκστρατεία, ήμουν σε επαφή με τις sex workers και την κοινότητα. Μου ζήτησαν να μην τις ξεχάσω». Ίσως έγινε και το όπλο της απέναντι στον σεξισμό που δέχονται οι υποψήφιες γυναίκες.

Η Alexandra Hunt έγινε στρίπερ στο 1ο έτος των σπουδών της, λόγω του υψηλού κόστους και επειδή έβγαζε πολύ λίγα λεφτά ως σερβιτόρα. Τελείωσε τις σπουδές έναν χρόνο νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζε (ναι, λόγω της δουλειάς της) ενώ συγκέντρωσε και ένα ποσό για να πραγματοποιήσει 3 ταξίδια εθελοντισμού. Μεταξύ αυτών, υπήρχε και ένα project για την πρόληψη της αυτοκτονίας.

Η σημασία των πολιτικών με εμπειρίες

«Είναι πολύ διαφορετικό να λες στηρίζουμε τους sex workers και άλλο να είσαι κομμάτι τους και να γνωρίζεις τις δυσκολίες εκ των έσω. Οι περισσότεροι πολιτικοί δεν θέλουν ούτε να ασχοληθούν με αυτό», τονίζει ο RJ Thompson, sex worker και επικεφαλής του Sex Workers Project του Κέντρου Αστικής Δικαιοσύνης. Ωστόσο, η ίδια η Hunt θεωρεί ότι οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και δεν θα ήθελε να γίνει το σύμβολο του κινήματος. Όχι λόγω ντροπής ή στίγματος, αλλά επειδή πρέπει να δοθεί πρόσβαση σε βασικά δικαιώματα. 

Το κοινό του TikTok μάλλον διαφωνεί με την Hunt, όπως δείχνουν τα views. Τα βίντεο με τα περισσότερα είναι εκείνα όπου γίνονται αναφορές σε εκείνο το κομμάτι της ζωής της και όχι τόσο στην πολιτική της ιδεολογία. Γνωρίζει όμως ότι οι νεότερες γενιές είναι περισσότερο εξοικειωμένες με αυτόν τον κλάδο και δεν τον θεωρούν κίνδυνο για την κοινωνία.

Όταν οι γυναίκες μιλούν

Με ένα νέο φιλελεύθερο κίνημα ανθρώπων που μπαίνουν στο Κογκρέσο, τα πράγματα αλλάζουν σιγά σιγά. Ο σεξισμός αποδυναμώνεται ως όπλο στα χέρια αντρών και γυναικών (ειδικά των συντηρητικών παρατάξεων). Ένα αντίστοιχο παράδειγμα είναι εκείνο της Krystall Ball, υποψήφιας στη Virginia, οποία αρνήθηκε να απολογηθεί όταν ένα blog Συντηρητικών δημοσίευσε προσωπικές φωτογραφίες της. Οι Δημοκρατικές γυναίκες ανοίγονται πιο εύκολα στην εποχή μετά τον Trump, με 4 μέλη του Κογκρέσου να μοιράζονται ιστορίες για τη δική τους άμβλωση.

Και αν πιστεύετε ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει ο ακτιβισμός με το στριπτίζ, η Alexandra θα σας διαψεύσει. Η πιο δυνατή ανάμνηση που έχει από εκείνη την εποχή είναι όταν έκατσε στη σκηνή, αρνούμενη να χορέψει για μία παρέα ανδρών που παρακολουθούσε επί ώρες τις συναδέλφους της να χορεύουν, χωρίς φιλοδώρημα. Και αυτό είναι πολιτική.

Πηγή φωτογραφίας: Instagram/AlexandraHunt