UPDATE #NOW

The Lost Daughter: Η πρώτη ταινία της Maggie Gyllenhaal έχει Dakota Johnson, Olivia Colman και Σπέτσες


Κλέλια Φατούρου

19 Οκτωβρίου 2021

The Lost Daughter: Η πρώτη ταινία της Maggie Gyllenhaal έχει Dakota Johnson, Olivia Colman και Σπέτσες

Πέρυσι τέτοια εποχή μιλούσαμε για τα γυρίσματα της αμερικάνικης ταινίας που ξεκινούσαν στις Σπέτσες. Το Lost Daughter έχει επιτέλους trailer και αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 17 Δεκεμβρίου, με το Netflix να ακολουθεί στις 31 του ίδιου μήνα.

Η δραματική ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Elena Ferrante και εκτυλίσσεται στην Ιταλία (στην ταινία αντικαθίσταται από τις όμορφες Σπέτσες). Η Leda (Olivia Colman) είναι μία μεσήλικη γυναίκα που κάνει διακοπές μόνη της και αναπολεί τις μέρες που ήταν στην αρχή της μητρότητας και της συζυγικής ζωής. Τον νεότερο εαυτό της υποδύεται η Jessie Buckley. Οι διακοπές της ανατρέπονται όταν στο νησί εμφανίζεται μία οικογένεια.

Η Dakota Johnson υποδύεται τη Nina, τη νέα μαμά που έρχεται και ανατρέπει τις ισορροπίες. Το cast ολοκληρώνουν οι Dagmara Dominczyk, Peter Skarsgaard, Ed Harris και Jack Farthing. Αυτή που κλέβει την παράσταση όμως είναι η Maggie Gyllenhaal κι ας μην συμμετέχει ως ηθοποιός. Η ταινία Lost Daugher είναι το σκηνοθετικό της ντεμπούτο και το trailer μαρτυρά ότι πρόκειται για μία δεξιοτεχνική πρώτη προσπάθεια. 

«Ένιωσα ότι είχε ειπωθεί δυνατά μία κρυφή αλήθεια. Και σκέφτηκα πόσο πιο έντονη εμπειρία θα ήταν σε μία κινηματογραφική αίθουσα. Στρώθηκα στη δουλειά για να κάνω την προσαρμογή και το σενάριο προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ανθρώπων που θέλουν να εξερευνήσουν θέματα μητρότητας, σεξουαλικότητας, θηλυκότητας και επιθυμίας». Αυτά δήλωσε η Maggie όταν ζήτησε από τη Ferrante να μεταφέρει το βιβλίο της στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας, όπου και έλαβε διθυραμβικές κριτικές.