UPDATE #NOW

Το Facebook σκοπεύει να αλλάξει όνομα. Άραγε θα γίνει λιγότερο τοξικό;


The Jennettes

20 Οκτωβρίου 2021

Το Facebook σκοπεύει να αλλάξει όνομα. Άραγε θα γίνει λιγότερο τοξικό;

Μετά τα στοιχεία που βγήκαν στο φως μέσω των εσωτερικών εγγράφων Facebook Files της The Wall Street Journal, από την πρώην product manager της ομάδας αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης του μέσου, Frances Haugen, το Facebook φαίνεται πως αλλάζει γραμμή πλεύσης, σχεδιάζοντας να αλλάξει το όνομά του. 

Η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση όσο πιο σύντομα γίνεται, σύμφωνα με νέα έρευνα του The Verge. 

Η αλλαγή του ονόματος θεωρητικά συνδέεται με την επιθυμία του μέσου να μοιάζει περισσότερο με αυτό που είναι, δηλαδή με εταιρεία των social media. Όλοι ξέρουμε όμως, ότι ο πραγματικός λόγος είναι άλλος και έχει να κάνει με το ότι το brand του Facebook είναι τοξικό. 

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Mark Zuckerberg θα ανακοινώσει την αλλαγή του ονόματος πιθανότατα σε σχετικό συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 28 Οκτωβρίου ή μπορεί και νωρίτερα. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Joe Osborne, απάντησε στο Gizmodo μέσω mail πως: «Δεν θα σχολιάσουμε τις φήμες και τις εικασίες».

Υπάρχουν έντονες φήμες λοιπόν, πως μόνο το Facebook θα αλλάξει όνομα ενώ το Instagram, το WhatsApp και το Oculus, που ανήκουν στην ίδια εταιρεία, θα κρατήσουν κανονικά τις ονομασίες των brands τους. Ένα από τα πιθανά νέα ονόματα του Facebook ενδέχεται να έχει σχέση με τη λέξη Horizon, που αποτελεί μέχρι σήμερα μια διαφορετική και ακυκλοφόρητη version του Facebook που αναπτύσσει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια. 

Το ισχυρό brand έχει έρθει αντιμέτωπο με πολλά σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους πρώην υπαλλήλους του, ο Frances Haugen: «Οτιδήποτε είναι καλό για το Facebook, είναι κακό για την κοινωνία». Εάν τελικά αλλάξει όνομα, θα αλλάξει τελικά κάτι άλλο στην πραγματικότητα που συνδέεται με την τοξική του ύπαρξη;

Δείτε ακόμη: Ένας ψηφιακός καλλιτέχνης αναδημιουργεί διάσημους πίνακες ζωγραφικής στο σημερινό πλαίσιο της τεχνολογίας και των social media

TAGS