UPDATE #NOW

Η περίεργη δεξιότητα που έμαθε ο Timothée Chalamet στο Dune αλλά ελπίζει να μην του χρειαστεί ποτέ


Κλέλια Φατούρου

21 Οκτωβρίου 2021

Η περίεργη δεξιότητα που έμαθε ο Timothée Chalamet στο Dune αλλά ελπίζει να μην του χρειαστεί ποτέ

Ο Timothée Chalamet πρωταγωνιστεί σε μία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς και χρειάστηκε να επιστρατεύσει όλα τα ταλέντα του για το Dune.

Ο σκηνοθέτης της sci-fi ταινίας Dennis Villeneuve δήλωσε ότι είχε να σκηνοθετήσει τον ίδιο τον Chalamet αλλά και τα διάσημα μαλλιά του. Ήταν πολλοί οι άνεμοι στις ερήμους της Ιορδανίας και στα Αραβικά Εμιράτα και τα μαλλιά του Tim έμπαιναν στη μέση, αστειεύτηκε ο σκηνοθέτης.

Μπορεί να είμαστε τρομερά εξοικειωμένοι με τον 25χρονο ηθοποιό, αλλά το Dune είναι η πρώτη ταινία που πρωταγωνιστεί, με τόσο μεγάλο budget. Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1965, ο ευαίσθητος πρίγκηπας του διαστήματος Paul Atreides, του οποίου ο πατέρας (Oscar Isaac) βρίσκεται σε πόλεμο στον πλανήτη Arrakis. Το φανταστικό cast συμπληρώνουν οι Josh Brolin, Jason Momoa και Rebecca Ferguson.

Ο σκηνοθέτης συνέκρινε τη μανία του κόσμου με τον Timothée με την Beatlemania. Όταν είδε τι συνέβη στην πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ Βενετίας, κατάλαβε ότι είχε κάνει τη σωστή επιλογή. «Έχει αυτή τη χαρισματική δύναμη που χρειαζόμουν να δει το κοινό. Να πιστέψει ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να οδηγήσει έναν στρατό και στη συνέχεια έναν ολόκληρο πλανήτη». Συμφωνούμε και επαυξάνουμε, ειδικά αν το δεις σε συνδυασμό με τη Zendaya.

O Timothée διάβασε το Dune πριν λίγα χρόνια, όταν έμαθε για το project του Villeneuve. Αυτό που τον γοήτευσε είναι τα θρησκευτικά και περιβαλλοντικά θέματα που πραγματεύεται η ιστορία αλλά και η εσωτερική πάλη του Paul να βρει τον εαυτό του και τις δυνάμεις του. «Είναι μία ιστορία για ένα αγόρι που πρέπει να παλέψει για το δίκαιο, πράγμα πολύ σχετικό με τη δική μου γενιά. Και παρόλο που είμαι μεγαλύτερος από τον Paul, πήρα σπουδαία μαθήματα».

Έμαθε επίσης και απίστευτες χορογραφίες μάχης από τον Benjamin Millepied, τον Γάλλο σύζυγο της Natalie Portman, όπως και «το περπάτημα στην άμμο», ένα είδος τρεξίματος που τους βοηθούσαν να αποφύγουν τις τερατώδεις αμμοθύελλες (που φτιάχτηκαν σε υπολογιστή). «Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να το κάνω ποτέ ξανά. Δεν ξέρω πού θα με βοηθούσε στην πραγματική ζωή, αλλά ανήκει πλέον στο κουτί των δεξιοτήτων μου», δήλωσε ο Chalamet.

Κατά πάσα πιθανότητα, η ταινία θα έχει sequel, το οποίο θα επικεντρώνεται στη Chani, υποδύεται η Zendaya, η οποία εμφανίζεται κυρίως στα όνειρα του Paul. Αυτό όμως που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι ότι το HBO Max θα δημιουργήσει σειρά prequel, με τον Villeneuve να σκηνοθετεί το πρώτο επεισόδιο.