Δοκιμάσαμε τα διασημότερα Halloween cocktails και σας λέμε ποια αξίζει να φτιάξετε

The Jennettes
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021

Όχι, δεν είμαστε στην Αμερική. Όχι, δεν είχαμε Halloween και στο χωριό μας. Αλλά το θέλουμε, σταυρώστε μας.

Αν αρέσουν και σε εσάς η spooky διακόσμηση, οι κολοκύθες και οι ταινίες με μάγισσες, δε θα μας κρίνετε. Μπορεί, μάλιστα να έχετε πάει και σε Halloween πάρτι τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. 

Αν θέλετε και φέτος να φέρετε λίγο από το σκοτάδι της γιορτής αυτής στη ζωή σας, αφού σε πάρτι δε θα πάτε, μπορείτε να πειραματιστείτε με το αλκοόλ, στο σπίτι σας. Εμείς αυτό θα κάνουμε – μάλιστα, για να είμαστε προετοιμασμένοι, κάναμε από τώρα τη δοκιμή και βαθμολογήσαμε τα διασημότερα Halloween Cocktails, όπως τα παρουσίασαν τα μεγαλύτερα μπαρ της Νέας Υόρκης. 

Apple

Με τόσο απλό όνομα, αυτό το ποτό έρχεται από το NR που βρίσκεται στο Upper East Side. Μοναδική προϋπόθεση, να ζεστάνετε με κάποιον τρόπο το ποτήρι σας. 

πηγή: Instagram @nr_nyc

Yλικά

45 mL bourbon

60 mL μηλίτη

9 mL μέλι 

1 κομματάκι βούτυρο

1 στικ κανέλας

Κανέλα σε σκόνη, όση θέλετε, για γεύση

Ανακατεύετε καλά τα υλικά στο σέικερ, τα αδειάζετε στο ζεστό ποτήρι, ανακατεύετε με καλαμάκι. Και είναι όσο μέτριο φαίνεται.

Sunday Scaries

Από το Lower East Side αυτήν τη φορά και το café Sunday to Sunday, ένα cocktail με σιρόπι σφενδάμου θα ζεστάνει την παγωμένη σας ψυχή.

πηγή: Sunday To Sunday

Υλικά

90 mL τεκίλα

59 mL μηλίτη

7 mL χυμός λεμονιού

30 mL σιρόπι σφενδάμου

30 mL ασπράδι αυγού

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ χωρίς πάγο. Κουνάτε με δύναμη μέχρι να γίνει αφρώδες το ρόφημα, προσθέτετε πάγο και ξανακουνάτε. Αδειάζετε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι κρασιού, χωρίς πάγο, και γαρνίρετε με κανέλα. Ζεστό και γευστικό, περνάει στην επόμενη φάση.

Beetlejuice

Ναι, σκαθαροζούμης. Τι να κάνουμε. Απευθείας από το Little Rebel του East Village στο ποτήρι σας, το συγκεκριμένο cocktail είναι άσχημο στην όψη, όμως παίρνει πόντους στη γεύση (spoiler alert: μας άρεσε).

πηγή: Instagram @littlerebelnyc

 

Υλικά

37 mL λευκό ρούμι

37 mL σκούρο ρούμι

21 mL πουρέ φρούτων του πάθους (υπάρχει έτοιμος στα καταστήματα, ειδικός για cocktails)

21 mL σιρόπι (το κλασικό, νερό με ζάχαρη)

7 mL γρεναδίνη, για το τέλος

Βάζετε πάγο στο σέικερ και ανακατεύετε όλα τα υλικά. Σε ένα ποτήρι, βάζετε πάγο και τη γρεναδίνη. Από πάνω, χύνετε το περιεχόμενο του σέικερ και είστε έτοιμοι.