UPDATE #NOW

Φιλάνθρωπος; Ο Elon Musk θα πουλήσει τη μετοχή της Tesla αν ο ΟΗΕ αποδείξει ότι «τα χρήματα θα λύσουν την παγκόσμια πείνα»


Στεφανία Παπαδημητρίου

1 Νοεμβρίου 2021

Φιλάνθρωπος; Ο Elon Musk θα πουλήσει τη μετοχή της Tesla αν ο ΟΗΕ αποδείξει ότι «τα χρήματα θα λύσουν την παγκόσμια πείνα»

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου είναι και φιλάνθρωποι. Έχουν τα χρήματα, έχουν τις διασυνδέσεις, είναι αποφασισμένοι να κάνουν τη διαφορά. Ο Elon Musk, για παράδειγμα. Δήλωσε ότι θα πουλήσει τις μετοχές της Tesla, αν ο ΟΗΕ αποδείξει ότι «τα λεφτά μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας». Συγκινητικό, το δίχως άλλο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο διευθυντής του Παγκοσμίου Προγράμματος Σίτισης, David Beasley, μίλησε στο CNN και προκάλεσε τόσο τον Musk, όσο και τον Jeff Bezos. Είπε, μάλιστα, ότι θα έπρεπε να προσέχουν πού διαθέτουν τα χρήματά τους.

«6 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν 42 εκατομμύρια ανθρώπους που κυριολεκτικά θα πεθάνουν αν δεν τους προσεγγίσουμε. Είναι απλό», ανέφερε χαρακτηριστικά. Θράσος.

Ο Elon Musk, λοιπόν, έκανε αυτό που κάνει καλύτερα: Πήρε το iPhone στο χέρι και έγραψε τις σκέψεις του στο Twitter.

«Αν το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης μπορεί να περιγράψει σε αυτό το thread πώς ακριβώς 6 δισεκατομμύρια δολάρια θα λύσουν το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας, θα πουλήσω τώρα τη μετοχή της Tesla και θα το κάνω», ξεκίνησε. «Αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσει λογισμικό ανοιχτού κώδικα, για να δει ο κόσμος πώς θα διατεθούν τα χρήματα».

Ο Beasley απάντησε. «Σας διαβεβαιώ πως έχουμε τα συστήματα για τη διαφάνεια και τον ανοιχτό κώδικα. Η ομάδα σας μπορεί να τα ελέγξει και να συνεργαστεί μαζί μας για να είναι σίγουρη», έγραψε.

«Ας μιλήσουμε: Δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο το Falcon Heavy, αλλά διακυβεύονται πάρα πολλά για να μην κάνουμε μία συζήτηση, τουλάχιστον. Μπορώ να πάρω την επόμενη πτήση και να έρθω σε εσάς. Διώξε με αν δε σου αρέσει αυτό που θα ακούσεις!»

Ξεκαθαρίζοντας τη θέση του, συνέχισε: «6 δισεκατομμύρια δολάρια δε θα λύσουν το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας, αλλά θα αποτρέψουν τη γεωπολιτική αστάθεια, τη μαζική μετανάστευση και θα σώσουν 42 εκατομμύρια άτομα που βρίσκονται στα πρόθυρα ασιτίας. Μία κρίση άνευ προηγουμένου και μία τέλεια καταιγίδα εξαιτίας της κρίσης του Covid/των συγκρούσεων/του κλίματος».

Ο Musk έληξε τη συζήτηση. «Σας παρακαλώ, δημοσιεύστε το εν λειτουργία και το προτεινόμενο σύστημα διάθεσης πόρων για να δει ο κόσμος πού ακριβώς πηγαίνουν τα χρήματα», έγραψε. «Το φως του ήλιου είναι υπέροχο».

jenny.gr