UPDATE #NOW

Το app που καταστρέφει τη μπαταρία του κινητού σας και καλό θα ήταν να διαγράψετε άμεσα


The Jennettes

2 Νοεμβρίου 2021

Το app που καταστρέφει τη μπαταρία του κινητού σας και καλό θα ήταν να διαγράψετε άμεσα
Οι περισσότερες εφαρμογές των social media, όπως το Facebook και το Snapchat, καταναλώνουν πολλή από τη μπαταρία του κινητού σας και θέτουν προβληματισμούς γύρω από την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Οι περισσότερες εφαρμογές των social media, όπως το Facebook και το Snapchat, καταναλώνουν πολλή από τη μπαταρία του κινητού σας και θέτουν προβληματισμούς γύρω από την ασφάλειά και την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Μιλώντας για εφαρμογές που οι ειδικοί προτείνουν να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε άμεσα, είναι πολύ πιθανό το μυαλό σας να πήγε κατευθείαν στη χρήση των παραπάνω αλλά όπως αποδεικνύεται, η εφαρμογή που καταστρέφει «ύπουλα» τη μπαταρία και τη ζωή του κινητού σας, είναι το Facebook Messenger.

Εάν πιστεύετε ότι το Facebook- Meta είναι καταστροφικό, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε και να εξετάσετε περισσότερο την εφαρμογή από την οποία συνηθίζετε να στέλνετε τα περισσότερα μηνύματα. To Messenger είναι ο βασικός ένοχος που το iPhone σας αρχίζει να παρουσιάζει σημάδια επιβράδυνσης γιατί γεμίζει ασφυκτικά τον αποθηκευτικό χώρο, μειώνοντας τη μνήμη του. 

Ένας τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα είναι να προχωρήσετε σε απεγκατάσταση της εφαρμογής από το κινητό σας και να τη χρησιμοποιείτε μόνο από τον υπολογιστή σας. Εφαρμογές, όπως το Instagram και το Facebook, ανανεώνουν το news feed τους πολύ συχνά και γι΄αυτό παρατηρείτε τόσο γρήγορα η μπαταρία σας να εξαντλείται. Εάν λοιπόν αναρωτιόσασταν γιατί συμβαίνει αυτό, τώρα ξέρετε τον λόγο και τι ακριβώς πρέπει να κάνετε για να διαφυλάξετε την μακροζωία του iPhone σας. 

Εάν μάλιστα, κάνετε ένα βήμα παραπάνω και αποφασίσετε να κλείσετε τους λογαριασμούς σας στα social media, να ξέρετε ότι θα συμβούν εκπληκτικά πράγματα στη ζωή σας. Για αρχή, θα κοιμηθείτε περισσότερο και σίγουρα θα ενισχύσετε τις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Οι ικανότητές σας στη λήψη αποφάσεων θα βελτιωθούν και θα κάθεστε λιγότερο. Το να κάθεστε όλη μέρα μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνο για την υγεία σας όπως το κάπνισμα, λένε οι επιστήμονες. Και μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο τον ελεύθερο χρόνο μας για να ελέγξουμε τα social media ενώ καθόμαστε ή ξαπλώνουμε.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχει κόσμος που κάθεται επιπλέον 90 λεπτά κάθε μέρα λόγω του Facebook. Η απομάκρυνση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απελευθερώνει το χρόνο σας αλλά μην αντικαταστήσετε το scroll down με το να παίζετε βιντεοπαιχνίδια ή να κάνετε binge watching στο Netflix. 

Δείτε ακόμη: Ψηφιακός καλλιτέχνης αναδημιουργεί διάσημους πίνακες ζωγραφικής στο σημερινό πλαίσιο της τεχνολογίας και των social media