UPDATE #NOW

To μεγάλο λάθος της Apple που θέτει σε κίνδυνο 1 εκ. χρήστες


The Jennettes

4 Νοεμβρίου 2021

To μεγάλο λάθος της Apple που θέτει σε κίνδυνο 1 εκ. χρήστες

Ναι, τα iPhone είναι πιο ασφαλή από τα Android. Ναι, η Apple πήρε μέτρα για να περιορίσει τη συλλογή προσωπικών δεδομένων από το Facebook. Έχει γίνει όμως ένα μεγάλο λάθος που, αν δε διορθωθεί, θα αποδείξει πως μία ακόμη εταιρεία βάζει το κέρδος πάνω από την ασφάλεια των ανθρώπων που την εμπιστεύονται.

Ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκαν και λειτουργούν τα iMessages είναι ο καλύτερος που υπάρχει αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με το Forbes. Ο μηχανισμός τους ωστόσο, έχει δύο αδυναμίες – και οι δύο μας αφορούν όλους.

Αρχικά, η τεχνολογία κρυπτογράφησης της Apple εξακολουθεί να αποθηκεύει αντίγραφα των συνομιλιών μας. Αυτό θα σταματήσει μόνο αν αποφασίσουμε ότι δε θέλουμε δημιουργία backup αρχείου στο iCloud, λειτουργία που πρέπει να απενεργοποιήσουμε χειροκίνητα.

Το ίδιο ζήτημα συναντάμε και στην εφαρμογή του WhatsApp, με αντίγραφα του ιστορικού μας να βρίσκονται στο iCloud. 

Το δεύτερο πρόβλημα είναι και το σοβαρότερο. Τα iMessages είναι ασφαλή, όσο τα στέλνουμε σε χρήστες iPhone. Όταν επικοινωνούμε με χρήστες Android και το παραθυράκι αυτού που στείλαμε είναι πράσινο, δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας. Κι αυτό είναι ανησυχητικό, διότι iPhone διαθέτουν τρεις φορές λιγότεροι άνθρωποι από τους ιδιοκτήτες Android.

Αν αυτά τα δύο δεν διορθωθούν σύντομα, οι συνομιλίες μας μπορεί να βρεθούν σε λάθος χέρια καιη έννοια της ιδιωτικότητας, χάνεται.

Διαβάστε ακόμη:

Τα καλύτερα tips για να μην χακάρουν το iPhone σας