UPDATE #NOW

To Facebook παρακολουθεί κρυφά το iPhone σας - Πώς να το σταματήσετε


The Jennettes

19 Οκτωβρίου 2021

To Facebook παρακολουθεί κρυφά το iPhone σας - Πώς να το σταματήσετε

Παρά τα μέτρα της Apple και τις προσπάθειες να περιορίσει τη συλλογή δεδομένων από το Facebook, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης εξακολουθεί να μας παρακολουθεί – την τοποθεσία μας, συγκεκριμένα, ακόμη κι αν έχουμε επιλέξει να μη γίνεται ποτέ αυτό. Τώρα, υπάρχει τρόπος να το σταματήσουμε.

Κάναμε το σωστό – αλλάξαμε τις ρυθμίσεις μας, ακούσαμε τις προειδοποιήσεις. Κι όμως, υπάρχουν τρόποι να συνεχιστεί η παρακολούθηση, μέσω των φωτογραφιών μας. Κι αυτό γιατί περιλαμβάνουν metadata, δηλαδή δεδομένα για τις φωτογραφίες που είναι ενσωματωμένα επάνω τους. Αυτά αναφέρουν το μοντέλο του iPhone μας, τις ρυθμίσεις της κάμερας, την ημερομηνία και την ώρα της λήψης και – το σημαντικότερο – πού πραγματοποιήθηκαν οι λήψεις αυτές.

Η τοποθεσία, μάλιστα, είναι εξαιρετικά ακριβής. Μπορούμε, όμως, να λύσουμε το πρόβλημα.

Μπαίνοντας στις φωτογραφίες της συσκευής μας, επιλέγουμε το μικρό «i» στο μενού που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης κι έπειτα «adjust» ή «προσαρμογή». Εκεί, έχουμε τη δυνατότητα είτε να αλλάξουμε την τοποθεσία, είτε να τη διαγράψουμε εντελώς.

Φυσικά και αυτό δε συμφέρει το Facebook. Είναι το καλύτερο για εμάς, όμως. Διότι ακόμη κι αν τις μοιραστούμε με κάποιον, σε περίπτωση που δεν κάνουμε την παραπάνω ενέργεια, θα μπορεί να δει τις ίδιες πληροφορίες. Είναι λοιπόν ιδιαίτερα χρήσιμο το να βάλουμε την ασφάλειά μας πάνω απ’ όλα και να αφιερώσουμε μερικά δευτερόλεπτα σ’ αυτήν.

jenny.gr