UPDATE #NOW

Η νέα ταινία του Jamie Dornan είναι φόρος τιμής στον πατέρα του (και θα του δώσει το Όσκαρ)


Κλέλια Φατούρου

6 Νοεμβρίου 2021

Η νέα ταινία του Jamie Dornan είναι φόρος τιμής στον πατέρα του (και θα του δώσει το Όσκαρ)

Η νέα ταινία του Jamie Dornan τον εξελίσσει υποκριτικά, τον βάζει στην κούρσα των Όσκαρ και κρύβει μία καρμική σύμπτωση.

Ο Dornan μεγάλωσε στη Βόρεια Ιρλανδία, έχοντας πάντα στο σπίτι του δύο φωτογραφίες. Μία του πατέρα του και μία του σκηνοθέτη και ηθοποιού Kenneth Branagh. Τώρα ο Dornan πρωταγωνιστεί στην ημι-αυτοβιογραφική ιστορία του Brannagh και, έμμεσα, αποτίει φόρο τιμής στον πατέρα του, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο. 

Λίγο μετά τα γυρίσματα της προηγούμενης ταινίας του, ο Jamie ανακάλυψε κάποια αδιάβαστα μηνύματα που του είχε στείλει ο πατέρας του και αφορούσαν το κωμικό ταλέντο του. Δεν γινόταν λοιπόν να πει όχι στην ταινία Belfast, την πόλη της παιδικής του ηλικίας, η οποία θεωρείται ήδη φαβορί των επόμενων Όσκαρ. Ήταν μία καρμική σύμπτωση. Όλα δείχνουν ότι η εποχή των 50 αποχρώσεων του γκρι είναι πλέον πίσω και οι ρόλοι του Jamie Dornan αποδεικνύουν ότι δεν είναι απλά ένας ωραίος άντρας, ικανός να παίξει μόνο σε ταινίες για BDSM (και δυστυχώς, αυτές που το κάνουν διαστρεβλωμένα).

Στην ταινία, που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Kenneth Branagh, θα δούμε την ιστορία του Buddy, ενός νεαρού αγοριού που μεγαλώνει στη βόρεια Ιρλανδία στα τέλη της δεκαετίας του '60. Η οικογένειά του αποτελείται από τους γονείς του (Jamie Dornan και Balfe) και τους παππούδες του (Ciarán Hinds και Judi Dench), οι οποίοι καλούνται να πάρουν αποφάσεις και μαθήματα ζωής, ικανά να διαλύσουν τις μεταξύ τους σχέσεις. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Telluride Film Festival, έχει ήδη πάρει αμέτρητα βραβεία κοινού και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Μένει μόνο αν δούμε αν θα ξεχωρίσει και στα Όσκαρ και αν ο Jamie Dornan θα φύγει νικητής.