UPDATE #NOW

Σουτιέν, αυτή η μάστιγα - Ευτυχώς, το TikTok βρήκε τρόπο να υπολογίζουμε σωστά το μέγεθος


Στεφανία Παπαδημητρίου

20 Νοεμβρίου 2021

Σουτιέν, αυτή η μάστιγα - Ευτυχώς, το TikTok βρήκε τρόπο να υπολογίζουμε σωστά το μέγεθος

Κάνοντας ένα μικρό γκάλοπ στο γραφείο, κατέληξα στο εξής: Οι γυναίκες δεν αντέχουμε τα σουτιέν. Μας πιέζουν, μας «κόβουν», ανυπομονούμε να γυρίσουμε σπίτι για να το βγάλουμε και, επιτέλους, να απελευθερωθούμε. Κάποιες το φοράμε μόνο όταν είναι απαραίτητο – άλλες, το αποκλείουμε εντελώς.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες έχουμε περάσει χρόνια πιστεύοντας ότι χωράμε σε λάθος μέγεθος. Νομίζουμε ότι είμαστε για 75Β αλλά τελικά μας ταιριάζει το 80C, δεν έχουμε ξεκαθαρίσει στο μυαλό μας αν ο αριθμός είναι για την πλάτη και το γράμμα για το cup. Κι οι εταιρείες υπόσχονται την τέλεια εφαρμογή – spoiler alert, δεν την παρέχουν.

Αυτός είναι ο λόγος που εναποθέσαμε τις ελπίδες μας στα social media.

Η Madison Alexandra McFarlane έγινε viral στο TikTok όταν πήγε σε όλα τα καταστήματα εσωρούχων ενός εμπορικού κέντρου και κατέγραψε την εμπειρία της σε βίντεο. Ήθελε να δείξει αυτό που πάντα γνωρίζαμε: Το ότι θα μας βοηθήσει κάποιος εργαζόμενος δεν σημαίνει ότι θα κάνει σωστή δουλειά. 

«Μου έδωσαν δέκα διαφορετικά μεγέθη», είπε.

@madisonxalexandra Bra Shopping 🍒 | #braschool #brasize #cupsize #brafitting #bravolution ♬ Hit the Road Jack - Wolfgang Lohr & Maskarade

Εκείνη κατάλαβε το πρόβλημα όταν ξεπέρασε τη διατροφική διαταραχή της. Άρχισε να παίρνει βάρος και το στήθος της μεγάλωνε. Ντρεπόταν να πάει στα μαγαζιά, έκανε τις αγορές της online γιατί ένιωθε πιο άνετα. Δεν μπορούσε να συνεννοηθεί στα φυσικά καταστήματα, ενώ το νούμερό της εξαρτιόταν από τη φόρμα της εκάστοτε εταιρείας. Η λογική όλων, πάντως, ήταν κοινή: Φόρεσε αυτό που φαίνεται να σου ταιριάζει. Μέγα λάθος.

Μέσω των αναρτήσεών της λοιπόν, θέλει να μας βοηθήσει όλες για να μην αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα με εκείνη.

@madisonxalexandra Resources for #brafitting 🍒 #braschool ♬ Elevator Music - Bohoman

Πλέον μπορούμε να υπολογίζουμε μόνες μας το μέγεθός μας. Οι περισσότερες TikTokers μας παραπέμπουν σε μία ιστοσελίδα που θεωρείται «Ευαγγέλιο», ενώ μας προτείνουν να μην επιλέγουμε αυτό που μας κάνει να νιώθουμε άνετα για μερικά δευτερόλεπτα στο δοκιμαστήριο, αλλά να προτιμάμε το ακριβώς μεγαλύτερο. 

@madisonxalexandra Measuring #brasize at home - Pt 1 🍒| #cupsize #brafitting ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod

Από τη στιγμή που θα βρούμε το νούμερό μας, όλα θα αλλάξουν. Η αυτοπεποίθησή μας, κυρίως. Δε θα πιεζόμαστε, θα αισθανόμαστε το στήθος μας στητό. Ας μην απελπιζόμαστε λοιπόν κι ας συνεχίσουμε να προσπαθούμε - τουλάχιστον, μέχρι να έρθει η ώρα που δε θα ανυπομονούμε να μπούμε σπίτι και να ξεκουμπώσουμε το σουτιέν μας.
 

Διαβάστε ακόμη: Οι φράσεις που δείχνουν ότι δεν έχετε αυτοπεποίθηση (και ποιες πρέπει να χρησιμοποιείτε)