UPDATE #NOW

Forever Winter: Το τραγούδι της Taylor Swift για την ψυχική υγεία (γιατί δεν υπάρχουν μόνο οι πρώην στη ζωή)


Κλέλια Φατούρου

17 Νοεμβρίου 2021

Forever Winter: Το τραγούδι της Taylor Swift για την ψυχική υγεία (γιατί δεν υπάρχουν μόνο οι πρώην στη ζωή)

Η Taylor Swift γράφει μόνο βιωματικούς στίχους και αυτό το έχουμε εμπεδώσει και εμείς αλλά και οι πρώην της.

Το album Red ηχογραφήθηκε ξανά προκειμένου να ανακτήσει η Taylor τα δικαιώματα που της έκλεψε η πρώην δισκογραφική της και επαναφέρει όλες τις ιστορίες που βίωσε μέχρι το 2012, περιγράφοντας με λεπτομέρειες ειδύλλια, όπως αυτό με τον Jake Gyllenhaal, στο short film All Too Well.

Μετά από τα τόσα ερωτικά τραγούδια που έγραψε η Taylor Swift, υπάρχει και ένα που κάνει τη διαφορά και θίγει ένα πολύ σημαντικό θέμα. Αυτό της ψυχικής υγείας, της απομόνωσης και των αυτοκτονικών τάσεων. Το Forever Winter γράφτηκε μαζί με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Foster The People, Mark Foster και είναι αυτό που λέει ο τίτλος. Για πάντα χειμώνας.

«Νομίζω ότι αυτό το τραγούδι μιλά για την αγωνία και την πάλη σε σοβαρά θέματα ψυχικής υγείας, όπως οι σκέψεις για αυτοκτονία. Η δική μου ερμηνεία είναι ότι αυτό το τραγούδι γράφτηκε από κάποιον που προσπαθεί να αγαπήσει κάποιον που βιώνει μεγάλες προκλήσεις στο κομμάτι της ψυχικής υγείας», εξηγεί η καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Washington University, Jessi Gold. 

Οι στίχοι που αναλύθηκαν από την ειδικό και δείχνουν ξεκάθαρα τη σχέση της Taylor Swift με έναν άνθρωπο που περνάει δύσκολες στιγμές, είναι οι εξής: "Όλο αυτό το διάστημα δεν ήξερα ότι κατέρρεες. Θα διαλυόμουν αν δεν ήσουν κοντά μου. Πολύ νέα για να καταλάβω ότι τα πράγματα γίνονται καλύτερα. Θα είμαι ο καλοκαιρινός σου ήλιος για πάντα. Για πάντα χειμώνας αν φύγεις".

Η ειδικός επισημαίνει ότι σε τόσο δύσκολες στιγμές, είναι δύσκολο να είσαι ο φίλος που προσπαθεί να βοηθήσει, γιατί η ψυχική υγεία είναι ένα τρομερά περίπλοκο θέμα. Δεν μπορείς να φτιάξεις έναν άνθρωπο, όσο κι αν το θες. Είναι όμως σημαντικό να ξέρει ότι είμαστε εκεί για εκείνον. Το Forever Winter συμπίπτει με μία δύσκολη εποχή από την οποία δεν έχουμε βγει ακόμη. Η καραντίνα οδήγησε πολλούς ανθρώπους σε απομόνωση, οι οποίοι δεν μιλούν και το βιώνουν ακόμη ως ταμπού.

Αποδεικνύει επίσης ότι ένα τραγούδι με fun ρυθμό μπορεί να αγγίζει πολύ σοβαρά θέματα. Είναι μία μεταφορά του πώς μπορεί να δείχνεις ευτυχισμένος, χωρίς πραγματικά να είσαι.