UPDATE #NOW

Η Lady Gaga αποκάλυψε πώς η τραυματική εμπειρία βιασμού στα 19 της, τη βοήθησε να υποδυθεί την Patrizia Reggiani


18 Νοεμβρίου 2021

Η Lady Gaga αποκάλυψε πώς η τραυματική εμπειρία βιασμού στα 19 της, τη βοήθησε να  υποδυθεί την Patrizia Reggiani
Λίγες μόλις ημέρες πριν την κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης ταινίας House Of Gucci, η πρωταγωνίστρια Lady Gaga εμφανίζεται στη μία πρεμιέρα μετά την άλλη. H star ενσαρκώνει την ιταλίδα Patrizia Reggiani -η οποία παντρεύτηκε και τελικά διέταξε τη δολοφονία του κληρονόμου της Gucci, Maurizio Gucci, το 1995, και είναι το πρόσωπο των ημερών. Όχι μόνο εντυπωσιάζει με τις ενδυατολογικές της επιλογές στο κόκκινο χαλί και φιγουράρει σε editorials και εξώφυλλα, αλλά ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι δηλώσεις της σχετικά με τον τρόπο που προσέγγισε τον ρόλο της.

Η Lady Gaga εχει ήδη μοιραστεί πως ζούσε και μιλούσε ως Patrizia για εννέα μήνες ακόμα και όταν οι κάμερες του Riddley Scott ήταν κλειστές.

Αυτήν τη φορά η τραγουδίστρια και ηθοποιός φωτογραφήθηκε για το Hollywood Reporter και αποκάλυψε πώς η δική της τραυματική εμπειρία του βιασμού από έναν μουσικό παραγωγό όταν ήταν 19 ετών, τη βοήθησε να υποδυθεί τον χαρακτήρα της Patrizia.

jenny.gr

Ως δημόσιο πρόσωπο, η Gaga έχει ανοιχτεί πολλές φορές για τις μάχες της υγείας της, μιλώντας για την εμπειρία της με την ινομυαλγία, στο ντοκιμαντέρ της Netflix του 2017 Gaga: Five Foot Two και μιλώντας για τον βιασμό που υπέστη και μιας επακόλουθης εγκυμοσύνης που είπε ότι οδήγησε σε PTSD στη σειρά Apple TV+ της Oprah Winfrey The Me You Can't See. «Χρειάστηκε να μου συμβεί κάτι αρκετά σκληρό ψυχολογικά για να καταλάβω πόσο πολύ είχα πιέσει τον εαυτό μου», λέει για τη νοσηλεία που χρειάστηκε στο απόγειο της φήμης της.

jenny.gr

Η ίδια έχει ιδρύσει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Born This Way Foundation, το 2011, για να αποστιγματίσει ζητήματα ψυχικής υγείας νέων και έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Συμβούλιο για τη Συμπεριφορική Υγεία για να διδάξει μαθητές γυμνασίου σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες και το Κέντρο Συναισθηματικής Νοημοσύνης του Yale ώστε να ερευνήσει τους μαθητές του γυμνασίου για συναισθηματικά θέματα.

Η Gaga ποζάρει με δραματικά headpieces και επιβλητικά φορέματα. Ως τραγουδίστρια, η 35χρονη Gaga δημιουργούσε χαρακτήρες στη σκηνή και σε βίντεο σε όλη την διάρκεια της 20χρονης καριέρα της. Αλλά στο House of Gucci, το οποίο η MGM θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 24 Νοεμβρίου βρήκε ένα νέο είδος ρόλου στον οποίο θα μπορούσε να διοχετεύσει τον δικο της πόνο, έναν χαρακτήρα που τρελαίνεται από την απόρριψη.

Όσο για το House Of Gucci λέει πως «μέρος αυτού που κάνει έναν καλό χαρακτήρα είναι να γνωρίζεις ποια είναι η βαθιά ανάγκη του χαρακτήρα», λέει. «Αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις ποια είναι η βαθιά ανάγκη του χαρακτήρα σου αν δεν καταλάβεις την δική σου. Η βαθιά μου ανάγκη ήταν πάντα να κάνω τον πατέρα μου περήφανο. Για την Patrizia, νομίζω ότι ήταν για να κάνει τη μητέρα της περήφανη μέσα από την προσοχή ενός σημαντικού άντρα. Ένας άνθρωπος σαν τον Maurizio».

jenny.gr

O σκηνοθέτης της την αποκαλεί Stefania, από το πραγματικό όνομα της Stephanie και δηλώνει πώς αν είχε γυρίσει την ταινία πριν 40 χρόνια θα επέλεγε την Liz Τaylor για τον ρόλο, ενώ βλέπει κοινα στοιχεία σε εκείνη και την Gaga: «Υπάρχει αυτή η ομορφιά».

Εκείνη ποζάρει με ένα εντυπωσιακό μαύρο φόρεμα που τυλίγει την σιλουέτα της και έχει ένα αισθησιακό άνοιγμα στο πλάι. Το makeup look της όπως πάντα θεατρικό και ιδανικό για μια σύγχρονη ντίβα της τέχνης, που τα έχει όλα, ταλέντο, πάθος και δύναμη.