UPDATE #NOW

Με αυτό το απλό τεστ θα δείτε αν το Facebook παρακολουθεί κρυφά τις συνομιλίες σας


The Jennettes

25 Νοεμβρίου 2021

Με αυτό το απλό τεστ θα δείτε αν το Facebook παρακολουθεί κρυφά τις συνομιλίες σας

Όλοι του έχουμε αναρωτηθεί: Μήπως το Facebook μας ακούει; Ο tech guru και σταρ του TikTok, Morten Rand Hendriksen, έχει ένα απλό τρικ μέσα από το οποίο μπορούμε να καταλάβουμε αν η τεράστια αυτή πλατφόρμα μας παρακολουθεί.

Εδώ και χρόνια, συνωμοσιολόγοι υποστήριζαν ότι το Facebook χακάρει τα μικρόφωνα των συσκευών μας για να καταγράφει τις συνομιλίες μας. Η εταιρεία έχει κατηγορηθεί πως μας ακούει για να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά μας δεδομένα – το αρνήθηκε, φυσικά. Τώρα, ήρθε η ώρα να πάψουμε να ακούμε τη γνώμη του καθενός και να ελέγξουμε μόνοι μας.

«Χρειάζεστε έναν φίλο και πολλή υπομονή για αυτό», ξεκινά να μας λέει ο Hendriksen.

Παίρνουμε λοιπόν τον φίλο και ξεκινάμε να του μιλάμε για ένα προϊόν ή μία υπηρεσία. Δε θα το κάνουμε μία φορά, αλλά κάθε φορά που τον βλέπουμε, για λίγο καιρό. Καλό είναι να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις ιδιωτικά, για να είμαστε σίγουροι πως δε θα εμπλακεί κανείς άλλος, έχοντας κοντά μας τα τηλέφωνά μας.

@mor10web

The #surveillance #capitalists track you and know everything about you. #facebook #meta #metaverse #surveillancecapitalism #privacy #learnontiktok

♬ original sound - The Mor10 of the Web

Παράλληλα, για όσο καιρό κρατάει το πείραμα, ας μην κάνουμε like ούτε στο Instagram, ούτε στο TikTok σε σχετικά προϊόντα. 
«Αυτό που θα ανακαλύψετε, είναι ότι όσο απλά μιλάτε για αυτό, δεν εμφανίζεται σε διαφημίσεις», εξηγεί. 

Θα δούμε λοιπόν ότι, στην πραγματικότητα, αγνοούν τις συζητήσεις μας. «Από τη στιγμή όμως που υπάρχει οτιδήποτε σε κείμενο, εμφανίζονται όλα αμέσως», καταλήγει ο Hendriksen.

 

TAGS