UPDATE #NOW

Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους άνω των 60- Αλλιώς, πρόστιμο 100€


The Jennettes

30 Νοεμβρίου 2021

Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους άνω των 60- Αλλιώς, πρόστιμο 100€

Μέτρο-έκπληξη ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς επιβάλλει πέναλτι 100 ευρώ μηνιαίως σε κάθε ηλικιωμένο άνω των 60 ετών που δεν έχει εμβολιαστεί.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο μέτρο «προστίμου» 100 ευρώ μηνιαίως σε κάθε ηλικιωμένο άνω των 60 ετών που αρνείται να εμβολιαστεί. Οι συμπολίτες μας που ανήκουν στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, είναι περίπου 550.000 και η διασταύρωση των στοιχείων τους θα γίνεται μέσω της ΑΑΔΕ. Οσοι δεν σπεύσουν να κλείσουν ραντεβού, θα τους έρθει «ραβασάκι» από την Εφορία και θα κληθούν να καταβάλλουν μηνιαίως 100 ευρώ διοικητικό πρόστιμο, μέχρι να συμμορφωθούν με το νέο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους.

Το μέτρο θα τεθεί άμεσα σε ισχύ και η ημερομηνία που θα έχουν ως περιθώριο για να κάνουν την πρώτη δόση θα είναι η 15η Ιανουαρίου 2022. Από την 16 Γενάρη κι έπειτα, θα έχουν πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα και για όσο θα είναι σε ισχύ το παραπάνω μέτρο. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.