UPDATE #NOW

10 ρομαντικές κομεντί που μυρίζουν Χριστούγεννα


Κλέλια Φατούρου

16 Δεκεμβρίου 2021

last_christmas_plot_twist_1.0.jpg
10 ρομαντικές ταινίες που διαδραματίζονται στις γιορτές και θα σας βάλουν σίγουρα σε χριστουγεννιάτικο mood

Τι έμεινε για τα Χριστούγεννα; Μόνο λίγες μέρες. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κάνουμε αντίστροφη μέτρηση παρέα με ρομαντικές κομεντί που μυρίζουν Χριστούγεννα. Με ταινίες που συνδυάζουν το γιορτινό κλίμα με τον έρωτα.

Τα λατρεμένα 90s ήξεραν πολύ καλά πώς να δημιουργούν την ψευδαίσθηση του τέλειου έρωτα που κορυφώνεται τις μέρες των Χριστουγέννων. Η Bridget Jones συνεχίζει να αποτελεί το σύμβολο της κατάθλιψης που μετατρέπεται σε χαρά και ελπίδα τις γιορτές (λογικό αν σου χτυπά το κουδούνι ο Colin Firth). Φοράμε λοιπόν τα xmnas sweaters μας και απολαμβάνουμε τις ρομαντικές κομεντί. Με ή χωρίς παρέα.

You've Got Mail

Είναι αυτή η αγαπημένη μου ρομαντική κομεντί; Είναι. Όταν έχεις τον Tom Hanks και τη Meg Ryan να περιπλανιούνται στη στολισμένη Νέα Υόρκη και να νιώθουν μπερδεμένοι με τις σχέσεις τους, τι άλλο να ζητήσεις. Η Meg είναι η ιδιοκτήτρια του πιο cute βιβλιοπωλείου που πολεμά τον μεγαλοκαρχαρία Tom Hanks αλλά τελικά μαντέψτε πώς καταλήγουν.

Bridget Jone's Diary

Οι ταινίες που απογείωσαν την καριέρα της Renee Zellweger και απομυθοποίησαν την τελειότητα των γιορτών, με τα υπέρλαμπρα χαμόγελα και τις υπέροχες σχέσεις. Η Bridget δεν φοβάται να είναι ο εαυτός της και δεν υποδύεται κάποια περσόνα προκειμένου να γίνει ερωτεύσιμη. Εντάξει, βοηθά και η παρουσία του Colin Firth.

Four Christmases

Μία από τις αγαπημένες μου χριστουγεννιάτικες ταινίες, ίσως επειδή είναι αρκετά ρεαλιστική. Πώς είναι να είσαι σε σχέση και να πρέπει να περάσεις την ημέρα των Χριστουγέννων με 4 διαφορετικές παρέες συγγενών; Ποια είναι τα θέματα που βγαίνουν στην επιφάνεια; Μία χλιαρή, αλλά fun χριστουγεννιάτικη ταινία με τη Reese Witherspoon και τον Vince Vaugn.

Ghosts of Girlfriends Past

Υπάρχει περίπτωση να είσαι τόσο ρηχός, ώστε να δέχεσαι επίσκεψη από το φάντασμα πρώην σχέσης, η οποία σου δείχνει πώς έχεις φερθεί σε κάθε γυναίκα που εμφανίστηκε στη ζωή σου. Ο Matthew McConaughey μεταμορφώνεται και ανακαλύπτει τι είναι αυτό που χρειάζεται στη ζωή του.

When Harry Met Sally

Όταν μιλάμε για ρομαντικές κομεντί, ξέρεις ότι η Meg Ryan θα είναι το βασικό πρόσωπο της λίστας. Μπορεί να θυμάσαι την ταινία εξαιτίας της επική σκηνής του οργασμού στην καφετέρια, αλλά πάνω από όλα, είναι η ιστορία δύο φίλων που ανακαλύπτουν ότι είναι ερωτευμένοι.

Serendipity

Κάτι παιχνίδια που σου παίζει η μοίρα. Η Kate Beckinsale γνωρίζει τον John Cusack αλλά όλο κάτι γίνεται και δεν ξαναβρίσκονται για τα επόμενα 10 χρόνια. Όταν όμως έρχονται τα Χριστούγεννα, τα θαύματα είναι πιθανά.

The Family Man

Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει καθόλου ο Nicolas Cage (λέω εγώ τώρα), υπάρχει μία ταινία που ίσως σας κάνει να αναθεωρήσετε. Ένας εργασιομανής τύπος κοιμάται σε ξενοδοχείο και ξυπνά παντρεμένος με τον νεανικό του έρωτα, έχει παιδιά αλλά λιγότερα λεφτά και αναρωτιέται πώς συνέβη όλο αυτό.

It's a Wonderful Life

Μία από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών που παρουσιάζει τον George Bailey και πώς η ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να έχει αντίκτυπο σε τόσες άλλες. Αλλά επικεντρώνεται και στο ειδύλλιό του με τη Mary.

Last Christmas

Η πιο πρόσφατη ρομαντική κομεντί που τη λες γλυκιά κι ελπιδοφόρα. Η Emilia Clarke γνωρίζει τον έρωτα τα Χριστούγεννα και αναγκάζεται να αφήσει στην άκρη τον κυνισμό της.

New Year's Eve

Ξέρεις ότι όταν υπάρχει μία ταινία με αμέτρητες ιστορίες και γνωστό cast, (Sarah Jessica Parker, Halle Berry, Ashton Kutcher, Julia Roberts, Jessica Biel), η παραμονή Πρωτοχρονιάς αποκτά ενδιαφέρον.