UPDATE #NOW

5 ιδέες για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δώρα που κανείς δε θα σκεφτεί να αλλάξει


JTeam

18 Δεκεμβρίου 2021

5 ιδέες για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δώρα που κανείς δε θα σκεφτεί να αλλάξει
Φέτος, δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό - δώρα που κανείς δε θα σκεφτεί να αλλάξει

Τα Χριστούγεννα είναι ακριβώς μία εβδομάδα μακριά. Εκτός από παρέα με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, πολύ και καλό φαγητό, πλησιάζει κι η στιγμή που θα ανταλλάξουμε δώρα. Και αυτό είναι πρόβλημα. Γιατί, κάθε χρόνο, παίρνουμε τα ίδια και τα ίδια. Ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα, καλλυντικά. Ναι, όλα τους είναι όμορφα και χρήσιμα. Και εύκολα, αφού ο παραλήπτης τους μπορεί να τα αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή.

Φέτος, αξίζει να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Παρακάτω λοιπόν, θα δούμε μερικές ιδέες για δώρα που δεν είναι αντικείμενα, για να θυμηθούμε ότι οι γιορτές δεν έχουν να κάνουν με τα πράγματα, αλλά με τους ανθρώπους.

Μαθήματα μαγειρικής

Η μαγειρική είναι μία μορφή ψυχοθεραπείας και, ταυτόχρονα, απαραίτητο skill επιβίωσης. Είτε θέλουμε, λοιπόν, να υπενθυμίσουμε όχι και τόσο διακριτικά στους αγαπημένους μας ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσουν μία πιο στενή σχέση με την κουζίνα, είτε απλώς θέλουμε να τους προσφέρουμε μία fun εμπειρία, τα μαθήματα είναι ένα τέλειο δώρο.

Ένα child-free Σαββατοκύριακο τον μήνα

Το καλύτερο δώρο για τον σύντροφό μας, αν βλέπουμε ότι χρειάζεται χρόνο για τον εαυτό του. Φέτος, δε θα του αγοράσουμε τίποτα. Απλώς θα του κάνουμε δώρο ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα, χωρίς τα παιδιά. Θα αναλάβουμε το babysitting και θα τον αφήσουμε να χαλαρώσει.

Αιμοδοσία

Ένα δώρο που δεν κοστίζει τίποτα και μπορεί να αλλάξει μία ζωή. Ένα δώρο που κανείς δε θα σκεφτεί να αλλάξει και είναι απαραίτητο, καθώς μέσα στα Χριστούγεννα θα χρειαστούν αίμα τουλάχιστον 30 χιλιάδες συμπολίτες μας.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να γίνουμε όλοι αιμοδότες. Αν όμως ικανοποιούμε τις προϋποθέσεις, μπορούμε να γίνουμε εθελοντές μέσω του Bloode. Κι αν όχι, πάντα μπορούμε να στηρίξουμε τη δράση του.

Μέσα στην τελευταία επταετία, το Bloode έχει πραγματοποιήσει 114 αιμοδοσίες κι έχει καλύψει 465 ανάγκες για αίμα. Ακόμη και σε καιρό πανδημίας, παραμένει ενεργό και συνδέει εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές με σημεία αιμοδοσίας – μόνο το 2020, οι εθελοντές αυξήθηκαν κατά 249%.

Αν ακόμη έχουμε αμφιβολίες, μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα αρκεί για να μας πείσει. Γιατί είναι πράγματι το σημαντικότερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε, ακόμη και σε ανθρώπους που δε γνωρίζουμε – και δε θα γνωρίσουμε ποτέ.

Συνδρομή σε ένα αγαπημένο περιοδικό

Αυτό είναι ένα δώρο που αξίζει να κάνουμε και στον εαυτό μας. Δε χρειάζεται να το εξηγήσουμε παραπάνω.

Flash tattoo για καλό σκοπό

Την Παρασκευή 31/12, 12:00 με 18:00, το tattoo & piercing studio Uncle Chronis στηρίζει το έργο της ομάδας #EmptyTheCagesAthens. Μπορούμε να επιλέξουμε ένα tattoo από τα flash που θα σχεδιάσουν οι καλλιτέχνες του, ενώ όλα τα έσοδα της ημέρας θα διοχετευθούν στην φροντίδα αδέσποτων σκύλων και γατιών που βρίσκονται σε καταφύγια γύρω από την Αθήνα.