UPDATE #NOW

Έθιμα Πρωτοχρονιάς: Οι 10 χώρες του κόσμου που υποδέχονται το νέο έτος με τον πιο ευφάνταστο τρόπο


JTeam

31 Δεκεμβρίου 2021

Έθιμα Πρωτοχρονιάς: Οι 10 χώρες του κόσμου που υποδέχονται το νέο έτος με τον πιο ευφάνταστο τρόπο
Unsplash/Kent Lee
Ο αποχαιρετισμός του παλιού έτους και η υποδοχή του νέου είναι σε πολλές χώρες σημαντική υπόθεση, για αυτό και τα έθιμα της Πρωτοχρονιάς είναι σίγουρα ξεχωριστά -και ίσως περίεργα.

Κάθε χρόνο, η Πρωτοχρονιά επιβάλει νέα ξεκινήματα και νέους στόχους, με το γνωστό «New Year-New Me» να κατακλύζει τόσο τα social media όσο και το μυαλό μας. Κάποιες χώρες όμως, υποδέχονται το νέο έτος με κάποιους ξεχωριστούς και ίσως… περίεργους τρόπους.

Δέκα χώρες συγκεκριμένα, μας εύχονται Καλή Χρονιά και αποχαιρετούν τον παλιό τον χρόνο με τα ευφάνταστα έθιμά τους και μας υπενθυμίζουν πως η παράδοση πολλές φορές μπορεί να είναι αρκετά διασκεδαστική, άλλες φορές κάπως τρομακτική αλλά σίγουρα πάντα γεμάτη νοήματα. Ας ρίξουμε μια ματιά στα ήθη και τα έθιμα της Πρωτοχρονιάς που μας έκαναν την μεγαλύτερη εντύπωση και θα θέλαμε σίγουρα μια φορά να τα ζήσουμε και εμείς!

Ισπανία

Στην Ισπανία, όταν πλησιάζουν τα μεσάνυχτα, όλοι πρέπει να φάνε 12 ρόγες σταφύλι. Συγκεκριμένα, σε κάθε χτύπο του ρολογιού που θα σημάνει τα μεσάνυχτα και ταυτόχρονα την αρχή του νέου έτους, στην Ισπανία τρώνε και από μία ρόγα σταφύλι. Η παράδοση αυτή ξεκίνησε το 1909, όταν στο Αλικάντε σημειώθηκε μία από τις καλύτερες σοδιές και οι αγρότες έψαχναν τρόπους να πουλήσουν τα σταφύλια που τους είχαν περισσέψει. Βρήκαν φυσικά τον καλύτερο και πιο ευφάνταστο τρόπο, ο οποίος ενθουσιάζει τόσο τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες της γειτονικής μας χώρας, μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr

TAGS