UPDATE #NOW

Zara Rutherford: Η 19χρονη πιλότος που κάνει τον γύρο του κόσμου, έφτασε στο Ηράκλειο Κρήτης


JTeam

11 Ιανουαρίου 2022

Zara Rutherford: Η 19χρονη πιλότος που κάνει τον γύρο του κόσμου, έφτασε στο Ηράκλειο Κρήτης
Η 19χρονη Zara Rutherford πιλοτάρει σκάφη από τα 15 της και όνειρό της είναι να γίνει αστροναύτης.

Η 19χρονη πιλότος, που κατάγεται από το Βέλγιο και τη Βρετανία και με τους δύο γονείς της να είναι πιλότοι, έφτασε το πρωί της Κυριακής στις 9 Ιανουαρίου, στο Ηράκλειο της Κρήτης στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», εκεί όπου κάνει την 48η στάση της μετά από πτήση 3 ωρών στα 2000 πόδια υπό βροχή κάτω από τα σύννεφα, ερχόμενη από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Η Zara Rutherford σε λίγες ημέρες θα έχει κατακτήσει το ρεκόρ της νεαρότερης γυναίκας που κάνει τον γύρο του κόσμου με υπερελαφρύ μονοκινητήριο αεροσκάφος, το οποίο δεν ξεπερνά τα 5 μέτρα σε μήκος και τα 300 κιλά σε βάρος με μηχανή 1300 κυβικών και 100 ίππων.

Το ταξίδι της ξεκίνησε στα μέσα Αυγούστου από το Βέλγιο ενώ μέχρι σήμερα έχει ταξιδέψει στην Αγγλία, την Ισλανδία, στη Γροιλανδία, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις Μπαχάμες, την Κολομβία, την Κόστα Ρίκα και το Μεξικό με σκοπό να προσγειωθεί σε 52 χώρες.

Μετά την Ελλάδα σκοπεύει να ταξιδέψει στη Βουλγαρία, την Τσεχία, τη Σλοβακία και τη Γερμανία και έπειτα θα επιστρέψει στη χώρα της, το Βέλγιο. Η πτήση μετά την προσγείωση της στο αεροδρόμιο της Κρήτη, «ήταν μικρή» σύμφωνα με την ίδια ενώ επόμενο όνειρό της είναι να γίνει αστροναύτης.

Όπως δήλωσε παράλληλα για το αν αισθάνεται φόβο κατά τη διάρκεια των πτήσεων, «έχει νιώσει τον κίνδυνο αρκετές φορές εξαιτίας των δυσμενών καιρικών φαινομένων αλλά και όταν τα ταξίδια της υπερβαίνουν την απόσταση των 7 ωρών».

Τον Σεπτέμβριο, η ίδια ξεκινάει τις σπουδές της στη μηχανική ενώ στόχος της είναι να ωθήσει τα νέα κορίτσια να αγαπήσουν τη συγκεκριμένη επιστήμη, προτρέποντας τους γονείς να αγοράζουν περισσότερα επιστημονικά παιχνίδια με σκοπό την απόκτηση περισσότερων ερεθισμάτων.