UPDATE #NOW

H Barbie τιμά τη μαύρη δημοσιογράφο, ακτιβίστρια και σουφραζέτα, Ida B. Wells


Στεφανία Παπαδημητρίου

13 Ιανουαρίου 2022

H Barbie τιμά τη μαύρη δημοσιογράφο, ακτιβίστρια και σουφραζέτα, Ida B. Wells
Υπήρε η διασημότερη μαύρη γυναίκα των ΗΠΑ

Η Barbie πρόσθεσε μία ακόμη εξαιρετική γυναίκα στη σειρά Inspiring Women, η οποία αποτίνει φόρο τιμής στις ηρωίδες που άνοιξαν τον δρόμο για όλες εμάς, για να μπορούμε να ονειρευόμαστε και να βλέπουμε ότι πράγματι, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Η νέα κούκλα της Mattel είναι η Ida B. Wells.

Γεννήθηκε σκλάβα, κατάφερε να γίνει δημοσιογράφος, ακτιβίστρια και σουφραζέτα. Έδωσε τεράστιο αγώνα για να φέρει στο φως τις ιστορίες των μαύρων, τις απίστευτες αδικίες που βίωναν καθημερινά. Υπήρξε συνιδρύτρια μεγάλων οργανισμών, όπως η Εθνική Ένωση για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ατόμων (NAACP) και αφιέρωσε τη ζωή της στην καταπολέμηση της βίας και των προκαταλήψεων, τη φυλετική και την έμφυλη ανισότητα, ήταν η διασημότερη μαύρη γυναίκα στις ΗΠΑ.

Το 2020, 69 χρόνια μετά τον θάνατό της, βραβεύθηκε με Pulitzer «για την εξαιρετική και θαρραλέα καταγραφή της φρικτής και τρομακτικής βίας κατά των Αφροαμερικανών, σε μία εποχή που καταδικάζονταν σε θάνατο χωρίς καν να περάσουν από δίκη».

«Όταν τα παιδιά μαθαίνουν ιστορίες ηρώων όπως η Ida B. Wells, δεν φαντάζονται απλώς ένα καλύτερο μέλλον – ξέρουν ότι έχουν τη δύναμη να το πραγματοποιήσουν τα ίδια», αναφέρει η επίσημη σελίδα της Barbie, σε ανάρτησή της. Η κούκλα θα είναι διαθέσιμη από τις 17 Ιανουαρίου.

TAGS