UPDATE #NOW

Ο Benedict Cumberbatch ήταν απαίσιος στα γυρίσματα του The Power of the Dog -αλλά επίτηδες


Κλέλια Φατούρου

14 Ιανουαρίου 2022

Ο Benedict Cumberbatch ήταν απαίσιος στα γυρίσματα του The Power of the Dog -αλλά επίτηδες
The Power of the Dog
Το method acting του Benedict Cumberbatch προκάλεσε και προβλήματα στο σετ

Η ερμηνεία του Benedict Cumberbatch στο Power of the Dog του χάρισε υποψηφιότητες σε όλα τα βραβεία και θεωρείται ήδη φαβορί για τα Όσκαρ.

Οι συνάδελφοί του, ωστόσο, πέρασαν λίγο δύσκολα με το method acting του Benedict και, επί 3 μήνες, έπρεπε να συναναστρέφονται τον ρόλο Phil και όχι τον ηθοποιό Cumberbatch. Ξέραμε ήδη ότι είχε αποφασίσει να μπει 100% στο πετσί του ρόλου κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στη Νέα Ζηλανδία. Τα αμέτρητα τσιγάρα που έκανε του προκάλεσαν δηλητηρίαση από νικοτίνη, πέρασε χρόνο στειρώνοντας ταύρους και ασχολήθηκε πολύ με την ερμηνεία των ονείρων, προκειμένου να εμβαθύνει στην πολυπλοκότητα του Phil Burbank και το δεν μίλησε σχεδόν ποτέ στην Kirsten Dunst.

Σε πρόσφατη συνέντευξη, ο συμπρωταγωνιστής του Jesse Plemons, που υποδύεται τον αδερφό του, επιβεβαίωσε τα γεγονότα και αποκάλυψε το σκηνικό που τον έκανε να εκνευριστεί πραγματικά.

«Θύμωσα πολύ όταν με αποκάλεσε big boy. Δεν με είπε χοντρό αλλά αυτό ακριβώς εννοούσε. Και αναρωτήθηκα τις στο διάολο συμβαίνει. Όταν τελείωσαν τα γυρίσματα, με πλησίασε και μου ζήτησε συγγνώμη αλλά του είπα να μην ανησυχεί. Ήταν σπουδαίο τρικ».

Ο Benedict Cumberbatch αποδίδει το method acting του στη σκηνοθέτιδα της ταινίας, Jane Campion, η οποία τον σύστησε στο σετ ως Phil. «Θα δουλέψετε με τον Phil. Ο Benedict είναι πολύ καλό παιδί, αλλά θα τον γνωρίσετε όταν τελειώσουν τα γυρίσματα». Και έτσι έγινε. Από εκείνη τη μέρα, του δόθηκε μία άτυπη άδεια να φέρεται όπως θα φερόταν ο Phil και να το κάνει χωρίς ντροπή ή απολογητική διάθεση.

Βλέποντας την ταινία, καταλαβαίνεις ότι αυτός ο συνδυασμός ωμής αγριότητας και κρυφού πένθους, χρειαζόταν έναν ηθοποιό που δεν θα φοβόταν να αγγίξει τα άκρα στη μέθοδο δουλειάς του. Και ελπίζουμε να τον δούμε να παραλαμβάνει το Όσκαρ για αυτό. Το δεύτερο μέχρι σήμερα.