UPDATE #NOW

After Life: 5 λόγοι να δεις τη σειρά του Ricky Gervais στο Netflix, για την οποία μιλούν όλοι


Κλέλια Φατούρου

18 Ιανουαρίου 2022

After Life: 5 λόγοι να δεις τη σειρά του Ricky Gervais στο Netflix, για την οποία μιλούν όλοι
Η σειρά που έχει ως κεντρικό θέμα τη ζωή μετά την απώλεια

Πριν από ακριβώς 3 χρόνια, το Netflix μας έδωσε μία ακόμη σειρά του Ricky Gervais. Μετά το βρετανικό The Office, το Derek και πολλές ακόμα σειρές του σπουδαίου κωμικού, ήρθε το After Life να μας αποτελειώσει.

Ο Tony ζει την απόλυτη ευτυχία δίπλα στη γυναίκα του, Lisa και τον σκύλο τους. Μέχρι που εκείνη πεθαίνει από καρκίνο και εκείνος μένει πίσω, προσπαθώντας να διαχειριστεί την κατάθλιψη και τις αυτοκτονικές του τάσεις. Στους 3 κύκλους της σειράς, παρακολουθούμε την πορεία του πένθους του, την καθημερινότητα σε μία κωμόπολη της Αγγλίας και τους ανθρώπους που είναι κομμάτι της ζωής του.

Η Lisa επικοινωνεί μαζί του μέσα από τα βίντεο που εκείνος έχει τραβήξει κατά τη διάρκεια της ζωής τους αλλά και προς το τέλος, με εκείνη να του στέλνει μηνύματα μέσα από το νοσοκομείο. Οι επισκέψεις του στο νεκροταφείο και η γνωριμία του με την επίσης χήρα Anne, που γίνεται ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να τον καταλάβει πραγματικά. Ο αδερφός της γυναίκας του, που είναι και το αφεντικό του στην τοπική εφημερίδα όπου εργάζεται και βιώνει τις δικές του δυσκολίες. Οι κουραστικοί συνάδελφοι, η sex worker που γίνεται φίλη του, η ζωή που συνεχίζεται, με σχεδόν προκλητικό τρόπο για τον Tony.

Η σειρά μόλις ολοκληρώθηκε στο Netflix και το φινάλε ήταν αυτό ακριβώς που θα θέλαμε να δούμε από τον Ricky Gervais. Σε περίπτωση που δεν το έχεις ξεκινήσει, σου δίνουμε 5 καλούς λόγους για να το κάνεις.

Η πολυπλοκότητα του πένθους

Όλη η σειρά βασίζεται στη ζωή μετά την απώλεια ενός συντρόφου. Επομένως, είτε είσαι σε αυτή τη φάση, είτε όχι, σε αναγκάζει να βουτήξεις σε αυτή την αναπόφευκτη διαδικασία. Και ο Gervais το κάνει με έναν τρομερά ρεαλιστικό τρόπο. Γελάει, ενοχλεί τους φίλους του με dark αστεία, βρίζει όποιον τον ενοχλεί, νοιάζεται για τον σκύλο του, σκέφτεται να αυτοκτονήσει, βγαίνει ραντεβού.

Jenny.Gr

Το τσουχτερό χιούμορ του Ricky Gervais

Αντικειμενικά, ξέρεις ότι θα δεις μία σειρά του Ricky και δεν υπάρχει περίπτωση να μην γελάσεις. Ατάκες τη στιγμή που δεν το περιμένεις, σκληρά αστεία σε βάρος των συνανθρώπων του αλλά κυρίως αυτοσαρκασμός, σε μία φάση όπου είναι εντελώς απαραίτητο.

Το υπέροχο cast

Ο Gervais έχει μία προτίμηση στους ηθοποιούς με τους οποίους έχει συνεργαστεί ξανά. Αν έχεις δει το Derek, σχεδόν όλα τα πρόσωπα εμφανίζονται και στο After Life. Θα δεις όμως και τον σπουδαίο David Bradley, την Penelope Wilton και αρκετούς γνωστούς βρετανούς κωμικούς.

Το soundtrack

Ο Ricky επιλέγει τις μουσικές που ακούμε στη σειρά, και αυτός είναι από μόνος του ένας λόγος για να τη δεις. Το φινάλε έχει το υπέροχο Both Sides Now της Joni Mitchell ενώ ο David Bowie είναι στις βασικές μελωδίες των επεισοδίων. Υπέροχη μουσική που δένει με το γραφικό αγγλικό τοπίο.

Jenny.Gr

Η μαγεία της σχέσης του Tony και της Lisa

Ο Gervais μας δείχνει αυτό που θέλουμε να πιστέψουμε όλοι για τον έρωτα και έμπνευση για αυτό, ήταν η σχέση με τη δική του σύντροφο, την Jane. Μία σχέση χρόνων που είναι γεμάτη γέλιο, φάρσες, αγκαλιές, και πάρα πολλή αγάπη. Και αυτό είναι το πιο μεγαλειώδες πράγμα που μπορεί να σου συμβεί στη ζωή, ακόμα και αν γίνει ανάμνηση.

TAGS