UPDATE #NOW

The Girl From Plainville: Η μεταμόρφωση της Elle Fanning για το true crime που βασίζεται σε μια σοκαριστική ιστορία


Κλέλια Φατούρου

21 Ιανουαρίου 2022

The Girl From Plainville: Η μεταμόρφωση της Elle Fanning για το true crime που βασίζεται σε μια σοκαριστική ιστορία
Gettyimages / HULU
Η νέα σειρά της Elle Fanning βασίζεται σε μία σοκαριστική αληθινή ιστορία

Η Elle Fanning θα είναι η πρωταγωνίστρια της σειράς The Girl From Plainville, του true crime δράματος 8 επεισοδίων που θα περιγράψει μία σοκαριστική πραγματική υπόθεση που αφορά μία αυτοκτονία και την υποκίνησή της μέσα από γραπτά μηνύματα.

Η ιστορία δύο εφήβων που σόκαρε τη Βοστόνη το 2014, όταν ο Roy έδωσε τέλος στη ζωή του σε ηλικία 18 ετών με τη Michelle να κατηγορείται για μη ηθελημένη ανθρωποκτονία, μέσα από γραπτά μηνύματα. Αντιμετώπιζαν και οι δύο σοβαρά προβλήματα με την ψυχική τους υγεία, με τον Roy να έχει κακοποιηθεί από τον πατέρα και τον παππού του, να έχει αποπειραθεί ξανά να αυτοκτονήσει και να έχει επισκεφθεί αμέτρητους ειδικούς ψυχικής υγείας. Διατηρούσε επαφή με τη Michelle, κυρίως μέσω μέιλ και μηνυμάτων, αν και έμεναν κοντά. Αρχικά τον απέτρεπε από τις απόπειρες, αλλά κάποια στιγμή το 2014, τον προέτρεψε να μπει στο φορτηγάκι του, το οποίο ήταν γεμάτο με μονοξείδιο του άνθρακα, όπου και κατέληξε. Η Michelle δικάστηκε ως ενήλικας, αν και ήταν 17 ετών και αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2020. Έπασχαν και οι δύο από σοβαρές ψυχικές νόσους, όπως κατάθλιψη και νευρική ανορεξία.

Η σειρά βασίζεται στο άρθρο του Esquire, υπογεγραμμένο από τον Jesse Barron, και εξερευνά τη σχέση των δύο νέων, τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο του Roy και την καταδίκη της Michelle. Η Elle Fanning -που έχει αναλάβει και την παραγωγή του The Girl from Plainville- μελέτησε αρκετά την ιστορία πριν υποδυθεί τη Michelle. Ήθελε να την διηγηθεί με ειλικρίνεια και να δείξει ρεαλιστικά όσα βιώνουν οι άνθρωποι με θέματα ψυχική υγείας.

Η εμφάνισή της δεν χρειάστηκε τρομερές αλλαγές. Μία περούκα, μακιγιάζ και προσθετικό στο μέτωπο για να μοιάζει με τη Michelle. Η ομοιότητά τους ήταν μεγάλη ούτως ή άλλως, κάτι που παρατήρησαν οι παραγωγοί και δημιουργοί της σειράς, Liz Hannah και Patrick Macmanus. Για την υλοποίηση της σειράς, συμβουλεύτηκαν τον Αμερικανικό Οργανισμό Πρόληψης Αυτοκτονία και τον Εθνικό Οργανισμό Διατροφικών Διαταραχών.

«Θέλαμε να δείξουμε ότι η διαχείριση της ψυχικής υγείας διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Δεν φαίνεται ίδια και αλλάζει μέρα με τη μέρα. Θέλαμε να μπει γενικά η ψυχική υγεία στο κέντρο της ιστορίας και όχι μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις. Προφανώς και τα social media έχουν παίξει τον δικό τους ρόλο στο πώς βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε τις γυναίκες και κατά πόσο υπάρχει ρεαλισμός εκεί μέσα. Όμως στο τέλος της ημέρας, θέλουμε οι άνθρωποι να ψυχαγωγηθούν αλλά και να ξεκινήσουμε μία συζήτηση για τις ψυχικές νόσους, και όχι μόνο στην περίπτωση των εφήβων».

Στη σειρά The Girl from Plainville, θα δούμε επίσης τους: Chloe Sevigny, Colton Ryan, Cara Buono, Kai Lennox και Norbert Leo Butz. Έρχεται αυτή την άνοιξη στο Hulu.