UPDATE #NOW

Αν είσαι gay και κάτω των 30, το Tinder ίσως σε χρεώσει περισσότερο για την premium υπηρεσία του


JTeam

21 Ιανουαρίου 2022

Αν είσαι gay και κάτω των 30, το Tinder ίσως σε χρεώσει περισσότερο για την premium υπηρεσία του
Τι απαντά το Tinder απέναντι στις κατηγορίες

Σε άλλα (απογοητευτικά) νέα της ημέρας, το Tinder κατηγορείται ότι χρεώνει περισσότερο τους ομοφυλόφιλους χρήστες του, που χρησιμοποιούν την premium υπηρεσία του.

Σύμφωνα με την έκθεση μιας υπηρεσίας για την προστασία των καταναλωτών, γνωστής ως Which?, η δημοφιλής πλατφόρμα γνωριμιών χρεώνει τους χρήστες, που είναι gay και λεσβίες, και τα άτομα πάνω από 30 χρονών, ως και 48% παραπάνω για τη συγκεκριμένη υπηρεσία του.

Η υπηρεσία ζήτησε από 200 χρήστες να δημιουργήσουν προφίλ στο Tinder και να καταγράψουν τις τιμές που αναφέρονται για το Tinder Plus, που αποτελεί ένα premium πακέτο με προνόμια όπως και απεριόριστα likes και rewinds. Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι ομοφυλόφιλοι χρήστες, ηλικίας 18- 29 χρονών, έπρεπε να πληρώσουν £60.15 κατά μέσο όρο για το Tinder Plus, δηλαδή 37% περισσότερα από τους straight χρήστες της ίδιας ηλικίας και 30% περισσότερα από τους bisexual χρήστες πάλι κάτω των 30 (£46.09).

Αναφορικά με την ηλικία, οι χρήστες μεταξύ 30-49 χρονών, διαπιστώθηκε ότι πληρώνουν 48% περισσότερο και οι άνω των 50, 46% περισσότερο προκειμένου να εξασφαλίσουν 12μηνη συνδρομή στο Tinder Plus. Σύμφωνα με όσα παρατηρήθηκαν, σε όλες τις ηλικίες, βρέθηκε ένα μέσο ποσό άνω του 10% (£6.74) συγκριτικά με τους αμφιφυλόφιλους χρήστες και πάνω από 8% (£5.28) σε σχέση με τους ετεροφυλόφιλους χρήστες.

Τα ευρήματα φέρνουν στο φως πιθανή διάκριση και παραβίαση της νομοθεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου από το Tinder ενώ το Which? παρέπεμψε την έκθεσή του στην Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (EHRC) και στο Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ΙCO).

Το Tinder από την πλευρά του διαψεύδει κατηγορηματικά τα στοιχεία της έρευνας, λέγοντας πως είναι ψευδή. Η πλατφόρμα γνωριμιών δήλωσε μέσω εκπροσώπου της, πως πρόκειται «κατηγορηματικά για αναληθείς κατηγορίες» καθώς η διαμόρφωση των τιμών, υποστηρίζει ότι δεν επηρεάζεται σε καμία περίπτωση από τον σεξουαλικό προσανατολισμό των χρηστών του.

TAGS