UPDATE #NOW

Thierry Mugler: Έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός σχεδιαστής, στα 73 του χρόνια


JTeam

24 Ιανουαρίου 2022

Thierry Mugler: Έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός σχεδιαστής, στα 73 του χρόνια
Ο σχεδιαστής που άφησε το στίγμα του στη μόδα των '80s, πέθανε την Κυριακή

Ο Γάλλος σχεδιαστής Manfred Thierry Mugler, ο οποίος έγραψε ιστορία στη μόδα των ‘80s με τις δημιουργίες του, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή στα 73 του χρόνια. Σύμφωνα με τον manager του, πέθανε από φυσικά αίτια.

«Με λύπη ανακοινώνουμε ότι ο Manfred Thierry Mugler έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022», ανέφερε η επίσημη σελίδα του στο Instagram.

Πρώην χορευτής μπαλέτου και πρωτοπόρος, ο Mugler «γέννησε» αυτό που σήμερα αποκαλούμε power dressing. Έδινε έμφαση στους έντονους ώμους και τη στενή μέση, παρουσιάζοντας τις συλλογές του σε shows που πάντα είχαν ιδιαίτερο θέμα.

«Ήταν διαχρονικός και μπροστά από την εποχή του», δήλωσε για εκείνον to 2019 η Jerry Hall, supermodel και πρόσωπο της καμπάνιας του σχεδιαστή για το άρωμα Angel. «Γνώριζε τα πάντα γύρω από το gender fluidity και τα ρούχα του αντικατόπτριζαν την ένταση και τη σεξουαλικότητα των ‘70s και των ‘80s».

Παρότι αποσύρθηκε από την εταιρεία του το 2002, o Mugler δε σταμάτησε να δημιουργεί. Έντυσε τη Lady Gaga και την Cardi B, δημιούργησε τα looks της Beyoncé ως Sasha Fierce και το latex φόρεμα της Kim Kardashian στο Met Gala.

Γεννημένος στο Στρασβούργο τον Δεκέμβρη του 1948, μετακόμισε στο Παρίσι στα 20 του και δημιούργησε το δικό του Label, Café de Paris, το 1973. Την επόμενη χρονιά, ιδρύθηκε η Thierry Mugler. Πάντα πλάι στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, συνεργαζόταν με τρανς μοντέλα και drag καλλιτέχνες. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’90, το όνομά του είχε συνδεθεί άρρηκτα με την αρωματοποιία χάρη στο bestselling Angel, το οποίο παραμένει κορυφαίο σε πωλήσεις.

Ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο προσέγγιζε το γυναικείο σώμα αποτέλεσε αντικείμενο κριτικής – δεν πτοήθηκε ποτέ, ωστόσο. Το 2019 πόζαρε γυμνός στο Interview Magazine, μίλησε ανοιχτά για τα εξαντλητικά προγράμματα γυμναστικής που ακολουθούσε και τις πλαστικές επεμβάσεις. «Θεωρώ πως είναι σημαντικό οι άνθρωποι να αισθάνονται απόλυτα ο εαυτός τους. Το ανθρώπινο σώμα πάντα με εντυπωσίαζε και ήθελα να τιμήσω όσα μπορεί να κάνει», δήλωσε.