UPDATE #NOW

Galentine’s Day: H απάντηση των γυναικών (single και μη) στον Άγιο Bαλεντίνο


JTeam

4 Φεβρουαρίου 2022

Galentine’s Day: H απάντηση των γυναικών (single και μη) στον Άγιο Bαλεντίνο
Αν είστε singles, μισείτε τον Άγιο Βαλεντίνο ή αν απλά ψάχνετε μία καλή αφορμή για να διασκεδάσετε με τις κολλητές σας, η Galentine's Day ίσως σας ταιριάζει περισσότερο.

Η 14η Φλεβάρη είναι ως γνωστόν αφιερωμένη στους ερωτευμένους. Κόκκινα τριαντάφυλλα, ρομαντικά δείπνα, σοκολατάκια, κιτς αρκουδάκια, καρδιές και μικρά ή μεγαλύτερα δώρα είναι μόνο μερικές μόνο από τις χειρονομίες που περιλαμβάνει λίστα των φανατικών οπαδών της γιορτής, που περισσότερο σχετίζεται με την αγορά, παρά με τη γνησιότητα των συναισθημάτων.

Αν ωστόσο είστε singles, αν απλά μισείτε τον Άγιο Βαλεντίνο και όλο του το γκλίτερ (δεν σας αδικούμε) ή αν απλά ψάχνετε μία καλή αφορμή για να διασκεδάσετε με τις κολλητές σας, η 13 Φλεβάρη ή αλλιώς Galentine's Day ίσως είναι μια γιορτή που σας ταιριάζει περισσότερο. Πρόκειται για μια ημέρα αφιερωμένη στον εορτασμό της γυναικείας φιλίας.

Είναι σίγουρα μια ευκαιρία να γιορτάσετε με τις φίλες σας, όλες εκείνες τις φορές που τους στείλατε φωτογραφία από το δοκιμαστήριο πιέζοντας για μια γρήγορη, αλλά ειλικρινή απάντηση για το αν σας κολακεύει το τζιν που δοκιμάζατε. Για τα ατελείωτα βράδια στο τηλέφωνο που κλαίγατε γιατί σας άφησαν στο «διαβάστηκε» αλλά και για τις στιγμές χαράς που έχετε μοιραστεί.

Από που προήλθε

Όσο απίστευτο κι αν φαντάζει η γιορτή ξεκίνησε ως προιον μυθοπλασίας. Σε ένα επεισόδιο του 2010 της σειράς Parks and Recreation, η Leslie -την οποία υποδύεται η ηθοποιός Amy Poehler- επινόησε έναν τρόπο να κάνει κάτι που η παραδοσιακά η αμερικανική κουλτούρα δεν ήταν καλή: να γιορτάζει, επίσημα την γυναικεία φιλία. Η Leslie όρισε την Galentine's Day ως γιορτή που θα έπεφτε, κάθε χρόνο, στις 13 Φεβρουαρίου, Παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου. Και αποφάσισε ότι εκείνη και οι φίλες της θα γιόρταζαν με brunch.

Jenny.Gr

Και έτσι, η Galentine's Day προστέθηκε ανεπίσημα στο ημερολόγιο των γυναικών στην Αμερική. Μάλιστα πολλές εταιρείες τρέχουν προσφορές ειδικά για αυτήν την ημέρα, ακόμα κι αν την επόμενη ακριβώς έρχεται ο Bαλεντίνος με τα βέλη του.

Πώς να την γιορτάσετε

Φυσικά όπως και με τον Άγιο Βαλεντίνο, μπορείτε να κάνετε skip την γιορτή ή να τη δείτε ως μια καλή αφορμή να συναντηθείτε με τις φίλες σας και να τιμήσετε τη Leslie κάνοντας brunch με pancakes, αυγά και βάφλες ή να βγείτε για ένα κρασί (ή πολλά) και να απολαύσετε ένα πλατό τυριών (ή πολλά). Μπορείτε να πάτε σινεμά ή να μαζευτείτε στο σπίτι και να παίξετε επιτραπέζια.

Στην πραγματικότητα μπορείτε να γιορτάσετε όπως σας αρέσει. Όσο για το δώρο, είναι προαιρετικό.