UPDATE #NOW

Η Angelina Jolie ξανά στο Καπιτώλιο για τα δικαιώματα των γυναικών απέναντι στην ενδοοικογενειακή βία


Κλέλια Φατούρου

10 Φεβρουαρίου 2022

Η Angelina Jolie ξανά στο Καπιτώλιο για τα δικαιώματα των γυναικών απέναντι στην ενδοοικογενειακή βία
Instagram/Angelina Jolie
Η ηθοποιός βρέθηκε στο Καπιτώλιο με την κόρη της και συνεχίζει να δίνει αγώνα για την επιστροφή ενός πολύ σημαντικού νόμου.

Η Angelina Jolie υποστηρίζει τις γυναίκες και δίνει χρόνια τους αγώνες της για να τις υπερασπιστεί. Μαζί με την κόρη της, Zahara Marley Jolie-Pitt, επισκέφθηκε το Καπιτώλιο, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την τελευταία της επίσκεψη.

Ο σκοπός της είναι η επιστροφή του νόμου που έληξε το 2018 (Violence Against Women Act) και παρέχει βασικές προστασίες σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

«Στέκομαι εδώ, στο κέντρο της δύναμης του έθνους, και το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι το σύστημα απέτυχε στο να προστατεύσει τις γυναίκες από τους θύτες τους κάνοντάς τις να νιώθουν ανίσχυρες».

«Όταν υπάρχει σιωπή από το Κογκρέσο και είναι πολύ απασχολημένο για να ανανεώσει αυτόν τον τόσο απαραίτητο νόμο, νιώθεις ότι ο κακοποιητής σου μπορεί και να έχει δίκιο. Μάλλον δεν αξίζω πολλά».

Η Jolie δεν μάσησε τα λόγια της και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που υποστήριξε τις κακοποιημένες γυναίκες. Συνεργάζεται με σπόνσορες και συνήγορους για να προσθέσει νέα πράγματα στον νόμο, όπως τον αντίκτυπο που έχει η ενδοοικογενειακή βία στα παιδιά. Ανέβασε μία φωτογραφία στο Instagram της που τη δείχνει με την κόρη της Zahara, η οποία «την ηρέμησε».

Να αναφέρουμε ότι ο εν λόγω νόμος πέρασε πρώτη φορά το 1994, προβλέποντας τη δίωξη για ενδοοικογενειακή βία και εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης. Παρείχε κέντρα διαχείρισης σε θέματα βιασμών, καταφύγια για τα θύματα και άλλους οργανισμούς. Αφότου επανεξετάστηκε το 2012, έληξε το 2018. Όπως όλα δείχνουν, θα επανέλθει άμεσα και η Angelina Jolie έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή την αλλαγή.