UPDATE #NOW

Θετική στον κορονοϊό η Βασίλισσα Ελισάβετ - Εμφανίζει ήπια συμπτώματα


JTeam

20 Φεβρουαρίου 2022

Θετική στον κορονοϊό η Βασίλισσα Ελισάβετ - Εμφανίζει ήπια συμπτώματα
Instagram/ theroyalfamily
Μέχρι στιγμής, οι γιατροί δεν ανησυχούν για την υγεία της Βασίλισσας, η οποία θα παραμείνει ενεργή στα καθήκοντά της

Θετική στον Covid-19 βρέθηκε η Βασίλισσα Ελισάβετ, με το Παλάτι να ανακοινώνει πως έχει «ήπια συμπτώματα κρυολογήματος». Θα συνεχίσει, ωστόσο, να εκτελεί τα λιγότερο βαριά καθήκοντά της.

Η Ελισάβετ ήρθε σε επαφή με τον πρωτότοκο γιο της, Κάρολο, δύο μέρες πριν βρεθεί ο ίδιος θετικός, ενώ εντοπίζονται πολλά κρούσματα στην κατοικία της στο Windsor. Όπως ανακοίνωσε το Buckingham:

«Η Μεγαλειότητά της εμφανίζει ήπια συμπτώματα κρυολογήματος, αλλά θα εξακολουθήσει να εκτελεί τα ελαφρά καθήκοντά της στο Windsor την ερχόμενη εβδομάδα. Θα συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική φροντίδα και θα ακολουθήσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα».

«Είμαι σίγουρος πως μιλώ εκ μέρους όλων, ευχόμενος στη Μεγαλειότητά της γρήγορη ανάρρωση από τον Covid και επιστροφή στην καλή της υγεία», έγραψε στο Twitter ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Boris Johnson.

Νωρίτερα, υπουργοί και μέλη της κυβέρνησης ευχήθηκαν περαστικά στη μονάρχη, η οποία πρόσφατα έκλεισε 70 χρόνια στον θρόνο.

Εκτός από τον Charles, νόσησε και η σύζυγός του, Camilla, η οποία ήταν σε καραντίνα από την περασμένη Δευτέρα. Την υγεία της Ελισάβετ θα επιβλέπει ο καθηγητής Sir Huw Thomas, επικεφαλής των γιατρών του παλατιού.