UPDATE #NOW

3 tips για να γίνει πιο λειτουργικό το iPhone σας, πριν το επόμενο update


JTeam

28 Φεβρουαρίου 2022

3 tips για να γίνει πιο λειτουργικό το iPhone σας, πριν το επόμενο update
Malte Helmhold on Unsplash
Δε χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι τα μέσα Μαρτίου - με αυτές τις ρυθμίσεις, το iPhone μας θα γίνει πιο εύχρηστο και λειτουργικό

Είτε πήραμε iPhone 13, είτε χρησιμοποιούμε το SE, ένα είναι σίγουρο: Η συσκευή μας «τρέχει» με iOS 15 και, μέχρι να κυκλοφορήσουν τα updates, υπάρχουν ορισμένα θέματα που μας ταλαιπωρούν. Για να μη χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι να γίνει το επίσημο launch τον Μάρτιο, μπορούμε να πειράξουμε ορισμένες ρυθμίσεις και να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα πιο χρήσιμα features.

Αλλάζουμε τη φωνή της Siri

H Siri απέκτησε δύο νέες φωνές πέρσι, με το IOS 14.5 και, για πρώτη φορά, μπορεί να ακούγεται και ως άνδρας. Αντί λοιπόν να μπαίνει από μόνη της η γυναικεία φωνή, έχουμε τη δυνατότητα επιλογής. Δεν έχουμε παρά να πάμε στις ρυθμίσεις, έπειτα στο Siri & Search και, τέλος, στο Siri Voice.

Κλείνουμε το 5G αν δεν θέλουμε, ή αν δεν υποστηρίζεται

Η Apple ενεργοποιεί το 5G, ανεξάρτητα από το αν υποστηρίζεται από τον πάροχο επικοινωνίας μας ή όχι. Ως αποτέλεσμα, περιορίζεται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μας και χρειάζεται να φορτίζουμε διαρκώς το κινητό μας. Μπορούμε λοιπόν να πάμε στις ρυθμίσεις, να απενεργοποιήσουμε το 5G και να το ανοίξουμε μόνο όταν πράγματι θέλουμε ή μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Ξεκλειδώνουμε το κινητό μας, ακόμη και φορώντας μάσκα

Το Face ID είναι σωτήριο, όμως όταν φοράμε μάσκα, είναι αδύνατο να ξεκλειδώσουμε τη συσκευή μας χωρίς να βάλουμε κωδικό – το μισό μας πρόσωπο είναι καλυμμένο, άλλωστε. Αν έχουμε Apple Watch, μας δίνεται η επιλογή να ξεκλειδώσουμε το κινητό μας ακόμη κι αν δε φαινόμαστε. Δεν έχουμε παρά να πάμε στα ρυθμίσεις, να ανοίξουμε το Face ID & Passcode, να κάνουμε scroll down μέχρι να βρούμε το ξεκλείδωμα με Apple Watch. Είναι πανεύκολο και χρήσιμο.

TAGS