UPDATE #NOW

«Μονογονεϊκή οικογένεια και ανατροφή παιδιού»: Tο νέο Experts Talk από το ImpacTalk


JTeam

1 Μαρτίου 2022

daiga-ellaby-699188-unsplash.jpg
Η Εύη Παναγιωτοπούλου, Ψυχοθεραπεύτρια και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, η Ειρήνη Τσεσμελή, Πρόεδρος Συλλόγου Μονογονεϊκής Οικογένειας και ο Γεράσιμος Ρίκος, Δικηγόρος συμμετέχουν στο Experts Talk με τίτλο «Μονογονεϊκές Οικογένειες και ανατροφή παιδιού» inspired by mothercare, το οποίο συντονίζει η δημοσιογράφος Φωτεινή Κοκκινάκη. 

Το ImpacTalk - www.impactalk.gr, η Ελληνική συνδρομητική πλατφόρμα εναλλακτικής εκπαίδευσης, παρουσιάζει την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου το νέο Experts Talk με τίτλο «Μονογονεϊκή Οικογένεια και ανατροφή παιδιού» inspired by mothercare, το οποίο είναι διαθέσιμο για δωρεάν προβολή για μία εβδομάδα (από Τρίτη 22/02 έως Τρίτη 08/03), εδώ:

«Μονογονεϊκή Οικογένεια και ανατροφή παιδιού» inspired by mothercare»

Η Εύη Παναγιωτοπούλου, Ψυχοθεραπεύτρια και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, η Ειρήνη Τσεσμελή, Πρόεδρος Συλλόγου Μονογονεϊκής Οικογένειας και ο Γεράσιμος Ρίκος, Δικηγόρος συμμετέχουν στο Experts Talk με τίτλο «Μονογονεϊκές Οικογένειες και ανατροφή παιδιού» inspired by mothercare, το οποίο συντονίζει η δημοσιογράφος Φωτεινή Κοκκινάκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat και της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, σχεδόν μία στις τρεις οικογένειες είναι μονογονεϊκή. Παρότι, σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, η μονογονεϊκή οικογένεια δεν αποτελεί σημερινό φαινόμενο, η σύγχρονη μονογονεϊκή οικογένεια αντιμετωπίζει προκλήσεις σε κοινωνικό, οικονομικό και προσωπικό επίπεδο που αναδύθηκαν μέσα από τις ταχύτατες αλλαγές στις κοινωνικές δομές τα τελευταία χρόνια. Η ανατροφή των παιδιών σε συνδυασμό με την κάλυψη των αναγκών και των προσωπικών επιθυμιών των μόνων-γονέων αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό μας στοίχημα.

Ποιος είναι ο ορισμός της μονογονεϊκής οικογένειας;

Ποιοι παράγοντες διαφοροποιούν τις μονογονεϊκές οικογένειες;

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ένας μόνος-γονέας;

Υπάρχει θεσμικό πλαίσιο και κράτος πρόνοιας για τις μονογονεϊκές οικογένειες;

Σε τι διαφοροποιείται η ελληνική από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και πραγματικότητα;

Ποια είναι τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνει ένας γονιός όταν γίνεται μόνο-γονέας;

Που πρέπει να απευθυνθεί προκειμένου να ενημερωθεί για τα δικαιώματα τα δικά του και του παιδιού του;

Που πρέπει να απευθυνθεί σε περίπτωση για οικονομική ή ψυχολογική υποστήριξη;

«Τα παιδιά στην παιδική ηλικία κινδυνεύουν από περισσότερη συναισθηματική φόρτιση την οποία και δεν μπορούν να διαχειριστούν εύκολα ». – Εύη Παναγιωτοπούλου, Ψυχοθεραπεύτρια και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. «Μονογονεϊκές οικογένειες μένουν στο δρόμο. Τους παίρνουν το σπίτι διότι δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο τους. Συχνά δεν έχουν να πληρώσουν ρεύμα. Ξέρετε ότι δεν υπάρχουν δομές;» - Ειρήνη Τσεσμελή, Πρόεδρος Συλλόγου Μονογονεϊκής Οικογένειας.

«Η εξασφάλιση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, ο σεβασμός του 8ωρου, του πλαισίου των αδειών, το σχολείο να λειτουργεί ως ολοήμερο από το Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο λύνουν τα πρακτικά θέματα που έχει κάθε ζευγάρι πολύ περισσότερο ένας μόνος-γονιός». -Γεράσιμος Ρίκος,Δικηγόρος.

Official Trailer Experts Talk

«Μονογονεϊκή Οικογένεια και ανατροφή παιδιού»
Inspired by mothercare

«Μονογονεϊκές Οικογένειες και ανατροφή παιδιού»
inspired by mothercare
Παρακολουθήστε δωρεάν (22/02-08/03) το Experts Talk από την Ελληνική Πλατφόρμα Εναλλακτικής Εκπαίδευσης
impactalk.gr

ImpacTalk | Be A Leader
Μάθε από τους καλύτερους. Γίνε καλύτερος.
#LifeInspired #TheHellenicInspiration

Γίνε συνδρομητής @ImpacTalk

Με τη συνδρομή τους στο ImpacTalk, τα μέλη της πλατφόρμας αποκτούν πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο της, το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς. Τα μέλη, οι #ImpacTalkers, μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον, επικοινωνούν, συζητούν κι εμπνέονται από τους καλύτερους!

Join The ImpacTalk Community
www.ImpacTalk.gr
[email protected]
#ImpacTalk #BeALeader
LinkedIn: www.linkedin.com/company/impactalk/
Twitter: https://twitter.com/impactalk_
Facebook: www.facebook.com/impactalkofficial
Instagram: www.instagram.com/impactalk/