UPDATE #NOW

Η Barbie τιμά τη Shonda Rhimes, σε μία ξεχωριστή συλλογή για την Ημέρα της Γυναίκας


JTeam

4 Μαρτίου 2022

Η Barbie τιμά τη Shonda Rhimes, σε μία ξεχωριστή συλλογή για την Ημέρα της Γυναίκας
«Έχω τη δική μου Barbie!» έγραψε στο Instagram η θρυλική τηλεοπτική παραγωγός, σεναριογράφος και συγγραφέας

O κόσμος της Barbie καλωσόρισε τη θρυλική τηλεοπτική παραγωγό, σεναριογράφο και συγγραφέα Shonda Rhimes, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. Στο πλαίσιο της ειδικής συλλογής για τη φετινή χρονιά, το brand επέλεξε 12 ξεχωριστές προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο και τις τιμά με «μοναδικές κούκλες της αρεσκείας τους» - ανάμεσά τους, βρίσκεται και η Rhimes.

«Έχω τη δική μου Barbie!» έγραψε στο Instagram. «Είμαι περήφανη που βρίσκομαι μεταξύ αυτών των 12 υπέροχων γυναικών που σπάνε τα στερεότυπα στις καριέρες τους».

Η κούκλα της Shonda Rhimes φορά το outfit που επέλεξε η ίδια στο εξώφυλλο του Variety για τον Νοέμβριο του 2021, με μια φούστα στα χρώματα του ουράνιου τόξου και μπλε πουλόβερ.

«Η ιδέα πως υπάρχουν κούκλες εκεί έξω που μπορεί να σου μοιάσουν και να νιώθεις οικεία μαζί τους και να σου δίνουν τη δυνατότητα να φανταστείς τον εαυτό σου σε έναν άλλο κόσμο, με διαφορετικό τρόπο, με έναν τρόπο που ίσως ονειρευόσουν μόνη σου κρυφά, ή σκεφτόσουν πως είναι αδύνατος στην πραγματική ζωή, πιστεύω είναι απίστευτα σημαντική», δήλωσε, τονίζοντας τη σημασία της συμπερίληψης.

Οι 12 γυναίκες που τιμά η Barbie φέτος ανήκουν σε κάθε λογής χώρο – από την ψυχαγωγία, μέχρι τη STEM και την εκπαίδευση.

Γνωρίζοντας καλά το πρόβλημα που υπάρχει εξαιτίας της ανεπαρκούς εκπροσώπησης των γυναικών σε ηγετικές θέσεις, η Mattel αποφάσισε να δράσει, δημιουργώντας το Barbie Dream Gap Project. Όλα ξεκίνησαν όταν έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης αποκάλυψε ότι τα κορίτσια ηλικίας 5 έως 10 ετών διστάζουν να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες και να πάρουν πρωτοβουλίες ηγεσίας. Το τελικό στάδιο της μελέτης, βρήκε πως όταν ήρθαν σε επαφή με γυναίκες που τα καταφέρνουν και λειτουργούν ως πρότυπα, αγόρια και κορίτσια έδειξαν μεγαλύτερη προθυμία να ηγηθούν.

Από το 2018 λοιπόν, το Dream Gap Project ενημερώνει για τους παράγοντες που εμποδίζουν τα κορίτσια να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Η εταιρεία έχει διαθέσει εκατομμύρια στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, χρηματοδοτώντας την εκπαίδευση, με στόχο την ισότητα.

«Ξέρουμε πως τα παιδιά εμπνέονται από αυτά που βλέπουν γύρω τους, γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό να δουν τα μικρά κορίτσια τον εαυτό τους να αντικατοπτρίζεται στα πρότυπα που έχουν ξεπεράσει τόσα εμπόδια για να γίνουν οι γυναίκες που είναι σήμερα», δήλωσε η Lisa McKnight, Αντιπρόεδρος της Barbie στη Mattel.

«Τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας, με περηφάνεια τιμούμε 12 κορυφαίες γυναίκες από ολόκληρο τον κόσμο, για να βοηθήσουμε στην ενδυνάμωση της νέας γενιάς ηγετιδών, μέσα από τις ιστορίες τους».

Στη συλλογή θα δούμε τις Shonda Rhimes, Ari Horie, Pat McGrath, Melissa Sariffodeen, Adriana Azuara, Doani Emanuela Bertain, Jane Martino, Lan Yu, Butet Manurung, Sonia Peronaci, Tijen Onaran και Lena Mahfouf.