UPDATE #NOW

Πώς να κρύψετε γρήγορα το ιστορικό σας σε iPhone και Android


Στεφανία Παπαδημητρίου

22 Μαρτίου 2022

Πώς να κρύψετε γρήγορα το ιστορικό σας σε iPhone και Android
Dương Nhân from Pexels
Ένα feature εύκολο, γρήγορο και, κυρίως, σωτήριο

Το ίντερνετ είναι ένα μεγάλο μέρος και μας δίνει την ευκαιρία να ψάξουμε τα πάντα – από χρηστικές συμβουλές, μέχρι άτομα με τα οποία πηγαίναμε μαζί Δημοτικό, μουσική που ντρεπόμαστε να παραδεχθούμε ότι ακούμε ή το δικό μου αγαπημένο: «Τι θα μου συμβεί αν φάω ωμό κοτόπουλο». Δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε.

Το ιστορικό αναζήτησης είναι προσωπικό μεν, αλλά σε περίπτωση που δώσουμε σε κάποιον το κινητό μας για να ψάξει κάτι, ίσως δει κάτι που δεν θα θέλαμε. Τότε, έχουμε δύο επιλογές: Είτε να δικαιολογηθούμε που πληκτρολογήσαμε «Damiano David σχέση», ή να διαγράψουμε το browsing history.

Για κάποιους, η διαγραφή του ιστορικού αναζήτησης είναι σαν αντανακλαστικό, μία αυτόματη αντίδραση μετά από κάθε search. Απαιτεί, όμως, χρόνο – μέχρι να βρούμε το «delete», να δούμε ποια ενοχοποιητικά στοιχεία θέλουμε να σβήσουμε και να το κάνουμε, πολλά μπορούν να συμβούν. Ναι, η Google μας λύνει τα χέρια και μας επιτρέπει να κάνουμε auto-delete κάθε 3, 18 ή 36 μήνες. Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμη πιο γρήγορο.

Πώς γίνεται σε iPhone και Android

Το feature λέγεται Delete last 15 min και κάνει ακριβώς αυτό: Αν το επιλέξουμε, διαγράφει κάθε διαδικτυακό μας ίχνος από τα τελευταία 15 λεπτά.

Για να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτό, δεν έχουμε παρά να μπούμε στο Google app, να πάμε στο προφίλ μας και, κάτω από το «search history» να δούμε την επιλογή «Delete last 15 min». Το πατάμε και είμαστε έτοιμοι.

Αν, για κάποιον λόγο, αλλάξουμε γνώμη, μπορούμε να το ακυρώσουμε. Γιατί να αναθεωρήσουμε όμως;

TAGS