UPDATE #NOW

Μια θεατρική ομάδα στο Κίεβο δίνει δωρεάν παραστάσεις live από το καταφύγιο, για όλους μας


JTeam

24 Μαρτίου 2022

Μια θεατρική ομάδα στο Κίεβο δίνει δωρεάν παραστάσεις live από το καταφύγιο, για όλους μας
Facebook/ProEnglish Theatre
«Η Τέχνη θα αντέξει. Η Ουκρανία θα αντέξει. Σας καλούμε να μας στηρίξετε»

Το New World Order (Νέα Τάξη Πραγμάτων) είναι ένα δωδεκάλεπτο μονόπρακτο, από τα πιο έντονα και σίγουρα το μικρότερο έργο του Harold Pinter. Γράφτηκε το 1991, τη χρονιά που η Ουκρανία ανεξαρτητοποιήθηκε – όταν η Νέα Τάξη Πραγμάτων θα εφαρμοζόταν και θα προωθούσε τη δημοκρατία. Όπως φαίνεται, απέτυχε.

Αντλώντας έμπνευση από τις δηλώσεις των πολιτικών για τον πόλεμο και τις εικόνες που παίρνουμε από τους ανθρώπους που είναι εκτός του «παιχνιδιού» αλλά υποφέρουν εξαιτίας τους, η αγγλόφωνη θεατρική ομάδα ProEnglish θα το παρουσιάσει σε live stream, την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα.

Τώρα, το θέατρο έχει μετατραπεί σε καταφύγιο, όπου βρίσκονται τόσο τα μέλη του θάσου, όσο και καθημερινοί άνθρωποι. Εκεί, γίνεται συλλογή ιατρικού εξοπλισμού για ηλικιωμένους που ζουν στα γύρω σπίτια, μεταφορά απαραίτητων τροφίμων και φαρμάκων σε διαφορετικές περιοχές του Κιέβου, οικονομική στήριξη της ομάδας που περιλαμβάνει 17 άτομα, ενώ η τέχνη συνεχίζεται, παρά τον πόλεμο.

«Επίσης, μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας σε διαφορετικές γλώσσες του κόσμου. Την εμπειρία μας με την Ουκρανία που δέχεται επιθέσεις από Ρώσους εισβολείς και το Κίεβο που βομβαρδίζεται. Η Τέχνη θα αντέξει. Η Ουκρανία θα αντέξει. Στηρίξτε την Ουκρανία. Σας καλούμε να μας στηρίξετε».

Αν θέλουμε να βοηθήσουμε τη θεατρική αυτή κοινότητα, μπορούμε να κοιτάξουμε τους παρακάτω συνδέσμους.

Patreon:

https://www.patreon.com/proenglish_theatre

WayForPay:

https://secure.wayforpay.com/payment/supportartshelter

Μπορούμε να παρακολουθήσουμε την παράσταση δωρεάν, σε Facebook live, εδώ: https://www.facebook.com/events/1025850175008278/