UPDATE #NOW

Με αυτά τα νέα features, το Messenger επιτέλους γίνεται ενδιαφέρον


JTeam

30 Μαρτίου 2022

Με αυτά τα νέα features, το Messenger επιτέλους γίνεται ενδιαφέρον
Chris Yang on Unsplash
Με αυτά τα shortcuts, το Messenger μπορεί και να σωθεί

Ας είμαστε ειλικρινείς, το Messenger αργοπεθαίνει. Η εποχή του Facebook ανήκει στο παρελθόν, έχουμε σχεδόν πάψει να το χρησιμοποιούμε και στέλνουμε τα περισσότερα μηνύματά μας μέσω άλλων apps. Σε μία προσπάθεια να το σώσει, η Meta προσθέτει νέα features και, επιτέλους, το κάνει ενδιαφέρον.

Η πρώτη αλλαγή αφορά στα group chats. Όλοι έχουμε βρεθεί σε ομαδικές συνομιλίες που αγνοούμε, είτε επειδή δε μας έρχονται οι ειδοποιήσεις, είτε σκόπιμα. Κι όταν το κάνουμε εμείς, όλα είναι καλά. Το θέμα είναι πως και τα δικά μας μηνύματα περνούν απαρατήρητα. Προκειμένου να μη γίνεται αυτό, πληκτρολογώντας «@everyone» η ειδοποίηση πηγαίνει σε όλους. Αυτό είναι χρήσιμο για επαγγελματικά reminders αλλά και ερωτήσεις που χρειάζονται απάντηση άμεσα – τι να στείλουμε στο crush μας, για παράδειγμα.

Επειδή το παραπάνω μπορεί να γίνει ενοχλητικό, αν πατήσουμε «/silent» πριν στείλουμε το μήνυμά μας, η ειδοποίηση δε θα πάει σε κανέναν. Σύμφωνα με τη Meta, το συγκεκριμένο feature έχει στόχο να περιορίσει το στρες που μας προκαλούν τα social media, επιτρέποντας στους χρήστες να δουν τα chats όποτε εκείνοι το θέλουν.

Αυτά τα shortcuts είναι διαθέσιμα από σήμερα κιόλας – δεν έχουμε παρά να κατεβάσουμε το τελευταίο update του Messenger.

Στο μέλλον, στις ΗΠΑ θα υπάρχει και το «/pay», μέσω του οποίου οι χρήστες της εφαρμογής θα μπορούν να στείλουν και να λάβουν χρήματα, ενώ σε όλον τον κόσμο θα έρθει το «/gif», για να βρίσκουμε ευκολότερα τα GIFs που μας αρέσουν. Το τελευταίο θα είναι διαθέσιμο μόνο σε iOS, ωστόσο. Αν έχετε Android λοιπόν, η στροφή στην Apple είναι μονόδρομος.

TAGS