UPDATE #NOW

«Περίμενα γυμνή δύο ώρες»: Η Alicia Vikander δεν ένιωθε πάντα προστατευμένη στα γυρίσματα ερωτικών σκηνών


Κλέλια Φατούρου

7 Απριλίου 2022

«Περίμενα γυμνή δύο ώρες»: Η Alicia Vikander δεν ένιωθε πάντα προστατευμένη στα γυρίσματα ερωτικών σκηνών
Η ηθοποιός ένιωσε άβολα σε πολλές περιπτώσεις, γιατί δεν υπήρχε κανείς να της δώσει έστω μία ρόμπα

Είναι απίστευτο αλλά η δουλειά του να προσέχεις κάποιον στο σετ, μετά από γυμνή σκηνή, είναι μια σχετικά πρόσφατη θέση. Ο ρόλος των συγκεκριμένων ανθρώπων είναι να είναι παρόντες και να φέρνουν μία ρόμπα στους ηθοποιούς, ώστε να νιώθουν ασφάλεια και άνεση.

Κι όμως, δεν υπήρχε πάντα αυτή η φροντίδα των ηθοποιών και η Alicia Vikander το επιβεβαιώνει. Σε συνέντευξη που έδωσε στο βρετανικό Harper's Bazaar, θεωρεί ότι αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να υπήρχαν στο σετ από την αρχή της καριέρας της. «Έχω υπάρξει σε καταστάσεις που δεν ήταν καλές και δεν ένιωθα καθόλου προστατευμένη».

Για την ακρίβεια, περιγράφει μία περίπτωση στην οποία έπρεπε να γυρίσει μία σκηνή ενώ ήταν γυμνή και στο ενδιάμεσο, όλοι στο σετ έκαναν τα δικά τους και εκείνη καθόταν απλώς εκεί και περίμενε. Ολόγυμνη. «Περιμένεις να έρθει κάποιος με μία ρόμπα και δεν συμβαίνει ποτέ. Και μετά αποκτάς τη γνώση ότι αυτό δεν ήταν σωστό και ότι κάποιος θα έπρεπε να με φροντίσει».

Η Alicia Vikander έχει κάνει γυμνές ερωτικές σκηνές για το "Tulip Fever" και το "Earthquake Bird" του Netflix, αλλά πιστεύει ότι δεν είναι ποτέ εύκολο. «Το μόνο πράγμα που δεν μπορείς να αυτοσχεδιάσεις στην υποκριτική είναι οι ερωτικές σκηνές. Είναι χορογραφημένες και τις ακολουθείς πιστά. Αν και νιώθω πολύ άνετα με το σώμα μου, είναι το χειρότερο πράγμα που έχω κάνει». Για αυτό και προσπαθεί να τις τελειώσει σε μία μόνο λήψη. Αυτή την περίοδο πάντως ετοιμάζεται για τη νέα σειρά της, "Irma Vep".