UPDATE #NOW

Sotheby’s: Γιορτάζει τα 70 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ με μεγαλειώδεις εκθέσεις σπάνιων έργων τέχνης


JTeam

14 Απριλίου 2022

Sotheby’s: Γιορτάζει τα 70 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ με μεγαλειώδεις εκθέσεις σπάνιων έργων τέχνης
50 τιάρες, σπάνιοι πίνακες, αντικείμενα της βασιλικής οικογένειας, και ένα πορτραίτο από τον Andy Warhol στις επετειακές εκθέσεις για τον Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ

Τον Ιούνιο, η βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει 70 χρόνια βασιλείας (δηλαδή τον Πλατινένιο Ιωβηλαίο της) και γίνεται η πρώτη μονάρχης στην ιστορία που γιορτάζει την μεγάλη αυτή επέτειο.

Έτσι, σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις για να τιμηθεί η βασίλισσα. Μεταξύ αυτών των εκδηλώσεων και ένα μηνιαίο πρόγραμμα εκθέσεων, event και δημοπρασιών από τον κορυφαίο οίκο Sotheby’s.

Πορτραίτα που απεικονίζουν τις Βρετανίδες βασίλισσες, από την Μαίρη Α’ μέχρι την Ελισάβετ Β’ από διάφορες ιδιωτικές συλλογές, θα βρεθούν σε εκθέσεις για πρώτη φορά μαζί. Συγκεκριμένα, από 28 Μαϊου έως 15 Ιουνίου, στον οίκο δημοπρασιών του Sotheby’s θα πραγματοποιηθεί μία δωρεάν έκθεση για κάθε μία από τις 7 βασίλισσες, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν το διάσημο πορτρέτο της Ελίσαβετ Α‘, προς τιμήν της αποτυχημένης εισβολής της Ισπανίας στην Αγγλία το 1588, ένας σπάνιος πίνακας της Μαίρης Α’, καθώς και ένα πορτραίτο της σημερινής βασίλισσας από τον μοναδικό Andy Warhol.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr