UPDATE #NOW

Ο γιος του διάσημου συγγραφέα Paul Auster κατηγορείται για τη δολοφονία της 10 μηνών κόρης του


Κλέλια Φατούρου

18 Απριλίου 2022

Ο γιος του διάσημου συγγραφέα Paul Auster κατηγορείται για τη δολοφονία της 10 μηνών κόρης του
Columbia Magazine
Ο Daniel Auster κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης του, ο οποίος προκλήθηκε από υπερβολική δόση ηρωίνης και fentanyl.

Το βρέφος, Ruby Auster, βρέθηκε αναίσθητο την 1η Νοεμβρίου σε ένα σπίτι στο Brooklyn και ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Η αιτία ήταν ο θανατηφόρος συνδυασμός ναρκωτικών.

Η μητέρα της Ruby, Zuzan Smith, είπε στην αστυνομία ότι το μωρό ήταν ξύπνιο και φαινόταν μια χαρά, πριν η ίδια φύγει και δουλειά και την αφήσει με τον πατέρα της. Ο Paul Auster έλαβε ένεση με ηρωίνη, ξάπλωσε να κοιμηθεί έχοντας την κόρη του δίπλα στο κρεβάτι και όταν ξύπνησε, το μωρό ήταν «μελανιασμένο, άψυχο και δεν ανταποκρινόταν».

Ο πατέρας της προσπάθησε να την επαναφέρει στη ζωή χορηγώντας της Narcan, ένα φάρμακο που αναστρέφει την υπερβολική δόση και μετά κάλεσε ασθενοφόρο. Μετά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Ο 44χρονος γιος του μυθιστοριογράφου Paul Auster κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για το ότι έθετε τη ζωή του παιδιού σε κίνδυνο, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε και την περασμένη Κυριακή πλήρωσε 100.000 δολάρια για να επιστρέψει στο σπίτι του, με την προυπόθεση ότι θα παραστεί σε ακρόαση προκειμένου να ελεγχθεί αν υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για να προχωρήσει η υπόθεση. Ο συνήγορός του, John Godfrey είπε ότι ο πελάτης του είναι νηφάλιος εδώ και λίγο καιρό και παρακολουθεί πρόγραμμα συμβουλευτικής για τη χρήση ναρκωτικών. Παραδόθηκε από μόνος του στην αστυνομία.

«Πρόκειται για μία επώδυνη περίπτωση και ο κύριος Auster είναι συντετριμμένος με την απώλεια της κόρης του Ruby. Η διαταραχή χρήσης ουσιών είναι ένα θέμα που πλήττει αμέτρητες οικογένειες και ζητάμε από το κοινό να μην βιαστεί να βγάλει συμπεράσματα και να σεβαστεί την ιδιωτικότητα της οικογένειας».

Οι γείτονες του ζευγαριού πάντως είπαν ότι μέχρι το περασμένο φθινόπωρο έβλεπαν ένα ζευγάρι να κάνει βόλτες με το καρότσι, μέχρι που μια μέρα, το πεζοδρόμιό τους γέμισε παιχνίδια, βιβλία και παιδικά ρούχα. Τότε έμαθαν ότι το μωρό είχε πεθάνει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Daniel Auster κατηγορείται. Το 1998 παραδέχτηκε την ενοχή του για κλοπή 3.000 δολαρίων, ενώ το όνομά του έχει συνδεθεί με μία γνωστή δολοφονία από τον ιδιοκτήτη club, Michael Alig, ο οποίος σκότωσε και διαμέλισε έναν dealer. Ο γνωστός πατέρας του και συγγραφέας των "City of Glass" και "4 3 2 1", Paul Aster, δεν έκανε κανένα σχόλιο για την υπόθεση. Ωστόσο, το βιβλίο του "Oracle Night", περιγράφει την ιστορία ενός συγγραφέα, του οποίου ο γιος είναι χρήστης ναρκωτικών.