UPDATE #NOW

Mako: Η πρώην πριγκίπισσα που άφησε τον θρόνο για τον έρωτα, ξεκίνησε πρακτική στο Met Museum


JTeam

18 Απριλίου 2022

Mako: Η πρώην πριγκίπισσα που άφησε τον θρόνο για τον έρωτα, ξεκίνησε πρακτική στο Met Museum
Άφησε την αυτοκρατορική οικογένεια, την περιουσία και τον λαό της και τώρα ζει αυτό που ονειρευόταν

Η Mako Komuro, η οποία ήταν γνωστή ως πριγκίπισσα Mako, άφησε τα πάντα για τον έρωτα, κυριολεκτικά. Εγκατέλειψε την πατρίδα της, την Ιαπωνία, αλλά και τον βασιλικό της τίτλο προκειμένου να παντρευτεί τον αγαπημένο της, Kei. Ήθελαν να είναι μαζί, μετακόμισαν στη Νέα Υόρκη για να τα καταφέρουν κι εκείνη μόλις ξεκίνησε να εργάζεται στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (The Met).

Η Mako κάνει την πρακτική της σε έκθεση ζωγραφικής με έργα του καλλιτέχνη από την Okinawa, Yamada Shinzan, «εμπνευσμένη από τη ζωή του Ippen (1239-1289), ενός μοναχού που ταξίδεψε στην Ιαπωνία κατά την περίοδο Kamakura (1192-1333) εισάγοντας τον βουδισμό στις μάζες ψάλλοντας προσευχές ενώ χόρευε.

Η πρώην πριγκίπισσα της Ιαπωνίας αποφοίτησε με πτυχίο στην Τέχνη και την Πολιτιστική Κληρονομιά από το Διεθνές Χριστιανικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο, σπούδασε Ιστορία Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και έλαβε το μεταπτυχιακό στο πεδίο Μουσείων και Γκαλερί Τέχνης από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ.

Φέρεται να μην αμείβεται για την πρακτική άσκηση, η οποία θα μπορούσε να μετατραπεί σε πλήρη απασχόληση. Όταν έφυγε από την αυτοκρατορική οικογένεια, επέλεξε να εγκαταλείψει προίκα περίπου 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων και έγινε η πρώτη γυναίκα μέλος του οίκου μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που παντρεύτηκε κοινό θνητό.