UPDATE #NOW

Έχετε Android; Δείτε πώς να πάτε κόντρα στην Google και να ηχογραφήσετε τηλεφωνικές κλήσεις


JTeam

26 Απριλίου 2022

Έχετε Android; Δείτε πώς να πάτε κόντρα στην Google και να ηχογραφήσετε τηλεφωνικές κλήσεις
Shingi Rice on Unsplash
Θέλετε να ηχογρσαφείτε τις κλήσεις σας; Υπάρχει τρόπος

Μερικές φορές θα θέλαμε να μπορούσαμε να ηχογραφήσουμε τηλεφωνικές κλήσεις – όχι για να εκβιάσουμε τον συνομιλητή μας αργότερα, φυσικά. Ίσως παίρνουμε μία τηλεφωνική συνέντευξη, ίσως μιλάμε με μία εταιρεία και φοβόμαστε πως θα προσπαθήσει να μας εξαπατήσει αργότερα. Όπως και να’χει, οι χρήστες Android μπορούσαμε να το κάνουμε κάποια εποχή, μέχρι που η Google αποφάσισε να ανατρέψει τα πάντα.

Σε webinar που διοργάνωσε στις 20 Απριλίου, η Google ανακοίνωσε ότι η ηχογράφηση στα Android μέσω εξωτερικών εφαρμογών, θα είναι αδύνατη. Η νέα αυτή πολιτική θα εφαρμοστεί από τις 11 Μαΐου και μας δένει τα χέρια.

Υπάρχει τρόπος να ηχογραφήσουμε τηλεφωνικές κλήσεις, ωστόσο. Καταρχάς, θα πρέπει να ελέγξουμε το smartphone μας και να δούμε αν υπάρχει ρύθμιση που να επιτρέπει τη συγκεκριμένη ενέργεια – αν έχουμε Google Pixel ή Xiaomi, σίγουρα έχουμε αυτήν τη δυνατότητα. Αν χρησιμοποιούμε το πρώτο, μένει να δούμε αν το VOICE_CALL, όπως ονομάζεται, είναι διαθέσιμο στη χώρα μας.

Στην περίπτωση που η συσκευή μας δε διαθέτει το συγκεκριμένο feature, θα χρειαστεί να γίνουμε λίγο δημιουργικοί. Η απλούστερη λύση είναι να βάλουμε την κλήση σε ανοιχτή ακρόαση και να ηχογραφήσουμε μέσω μίας άλλης συσκευής – άβολο; Ναι, αλλά αποτελεσματικό.

Η πιο σύνθετη λύση, είναι να κάνουμε rooting το smartphone μας. Tι σημαίνει αυτό; Θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε συστήματα που, υπό κανονικές συνθήκες, θα μας απαγορεύονταν. Η διαδικασία είναι περίπλοκη, όμως υπάρχουν οδηγίες ακόμη και στο YouTube.