UPDATE #NOW

Τελικά, πρέπει να πλένουμε τα μαξιλάρια μας; Οι ειδικοί απαντούν


JTeam

26 Απριλίου 2022

Τελικά, πρέπει να πλένουμε τα μαξιλάρια μας; Οι ειδικοί απαντούν
Annie Spratt on Unsplash
Αν δεν πλένετε τα μαξιλάρια σας, παρακάτω σας περιμένει μία δυσάρεστη έκπληξη

Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να πλένουμε τις μαξιλαροθήκες μας, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αυτό που ίσως δε γνωρίζουμε όλοι, είναι ότι και τα μαξιλάρια μας θέλουν πλύσιμο - απλώς λιγότερο συχνά.

Όχι, δεν ακουμπάμε το κεφάλι μας απευθείας πάνω τους, αλλά τα βακτήρια είναι πολλά και δε θέλουμε να πολλαπλασιαστούν, σε καμία περίπτωση.

“Ενώ κοιμόμαστε, το σώμα μας χάνει πολλά δερματικά κύτταρα, με τα οποία μπορούν να τραφούν ακόμη και ακάρεα που, αν και δεν είναι επικίνδυνοι, έχουν τη δυνατότητα να μας προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις", τόνισε ο δρ. Nikola Djordevic στο familyhandyman.

Σε συνδυασμό με το παραπάνω, οι μικροοργανισμοί που αναπτύσσονται στα μαξιλάρια μας, ενδέχεται να μας προκαλέσουν ακμή, ακόμη κι αν η μαξιλαροθήκες μας είναι πεντακάθαρες.

Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τα μαξιλάρια, λοιπόν;

Οι ειδικοί τονίζουν πως καλό είναι να βάζουμε τα μαξιλάρια μας στο πλυντήριο 2-3 φορές τον χρόνο - κάθε τέσσερις με έξι μήνες, δηλαδή. Αυτό, φυσικά, εξαρτάται κι από παράγοντες όπως το κλίμα της περιοχής μας (αν, για παράδειγμα, έχει ζέστη και ιδρώνουμε ακόμη και στον ύπνο μας, η απολύμανση θα γίνεται συχνότερα) αλλά και το πόσο συχνά λουζόμαστε. Μάλιστα, αν το τελευταίο γίνεται το βράδυ και περιμένουμε να στεγνώσουν τα μαλλιά μας πριν ξαπλώσουμε, το μαξιλάρι μας θα διατηρηθεί καθαρό για περισσότερο καιρό.