UPDATE #NOW

Forbes 30 Under 30: 3 Έλληνες και μία Κύπρια στη φετινή λίστα


JTeam

5 Μαΐου 2022

Forbes 30 Under 30: 3 Έλληνες και μία Κύπρια στη φετινή λίστα
Η φετινή λίστα των 30 Under 30 Europe δημοσιεύθηκε και αποτελείται κατά 41% από γυναίκες

Η ετήσια λίστα 30 Under 30 Europe του Forbes δημοσιεύθηκε και περιλαμβάνει τους επαγγελματίες που καθόρισαν τον κόσμο των επιχειρήσεων και την κοινωνία στο σύνολό της. Φέτος, το 41% της αποτελείται από γυναίκες, το 58% από άνδρες και το 1% αυτοπροσδιορίζεται ως non-binary.

Στη λίστα θα βρούμε τη Μαρίνα Ραφαήλ – Βογιατζάκη, τον Σταύρο Παπαδόπουλο και τον Αλέξανδρο Άνθη, που είναι Έλληνες, αλλά και την Κύπρια Ξένια Μισκουρίδου. Παρακάτω, θα δούμε όσα θέλουμε να γνωρίζουμε για εκείνους.

Μαρίνα Ραφαήλ – Βογιατζάκη

Η Μαρίνα Ραφαήλ – Βογιατζάκη ίδρυσε τη sustainable, πολυτελή επιχείρηση τσαντών Marina Raphael το 2018 κι έχει γίνει αγαπητή σε celebrities όπως η Rita Ora και η Jessica Alba. Πρόκειται για μία zero-waste εταιρεία, η οποία φέτος οδεύει προς τον διπλασιασμό των εσόδων της στα $2,6 εκατομμύρια.

Σταύρος Παπαδόπουλος

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος ίδρυσε την εταιρεία Lendis, η οποία επιτρέπει στους πελάτες να στήνουν και να διαχειρίζονται τα πάντα στο γραφείο, από laptops μέχρι έπιπλα. Η επιχείρηση συγκέντρωσε $32 εκατομμύρια, ανεβάζοντας τη συνολική της χρηματοδότηση σε τουλάχιστον $90 εκατομμύρια.

Αλέξανδρος Άνθης

Ο Αλέξανδρος Άνθης σπούδασε Χημεία στη Γενεύη και, στα 29 του, ίδρυσε τη Veltist κι ανέπτυξε το AnastoSeal, ένα χειρουργικό συγκολλητικό επίθεμα για πρόληψη διαρροών μετά από χειρουργική επέμβαση, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε σήψη και να αποδειχθούν θανατηφόρες. Προκειμένου να αναπτύξει τη συγκεκριμένη τεχνολογία, συγκέντρωσε πάνω από μισό εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα ευρήματά του δημοσιεύθηκαν στο Journal of Advanced Functional Materials.

Ξένια Μισκουρίδου

Η Ξένια Μισκουρίδου είναι ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κι έχει στόχο να χρησιμοποιήσει μοντέλα μηχανικής μάθησης για το κοινωνικό καλό με για να επηρεάσει τη δημόσια πολιτική στην υγεία. Συνέβαλε στον χαρακτηρισμό μίας νέας μετάλλαξης του Covid, ενώ η εργασία της δημοσιεύτηκε στο Science και χρησιμοποιήθηκε από φορείς χάραξης πολιτικής όπως ο ΠΟΥ.