UPDATE #NOW

Eurovision 2022: Στον τελικό η Ελλάδα με την εντυπωσιακή Αμάντα Γεωργιάδη


JTeam

11 Μαΐου 2022

Eurovision 2022: Στον τελικό η Ελλάδα με την εντυπωσιακή Αμάντα Γεωργιάδη
Instagram/ esc38n
Η Αμάντα Γεωργιάδη εμφανίστηκε στη 15η θέση του ημιτελικού και εντυπωσίασε τόσο με την ερμηνεία της όσο και με τη σκηνική της παρουσία

Η Αμάντα, η οποία εκπροσωπεί φέτος την Ελλάδα, πέρασε στον μεγάλο τελικό της Eurovision, που θα γίνει το Σάββατο 14 Μαΐου, με το "Die Together".

H νεαρή τραγουδίστρια που εμφανίστηκε μετά την Ισλανδία, κέρδισε τα πλήθη τόσο με τη φωνή και την ερμηνεία της, όσο και με την καθηλωτική της παρουσία της επί σκηνής. Τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της συμμετοχής της Ελλάδας υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας.

Τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb ενώ ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού. Στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού πέρασαν επίσης οι Νορβηγία, Αρμενία, Λιθουανία, Ελβετία, Ισλανδία, Πορτογαλία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ολλανδία.

Από τις συμμετοχές που συζητήθηκαν στον α' ημιτελικό ήταν χωρίς να προκαλεί έκπληξη, η εμφάνιση της Ουκρανίας, που φέτος θεωρείται το μεγάλο φαβορί. Το συγκρότημα Kalush Orchestra ερμήνευσε ένα τραγούδι- ύμνο στην αγάπη για τις μητέρες εν όψει του πολεμικού μετώπου και θεωρείται ένα άσμα που συμβολίζει την Ουκρανία ως μητέρα-πατρίδα.

Στον πρώτο ημιτελικό πέρασαν δέκα χώρες από τις 17 που συμμετείχαν συνολικά:

Ελβετία
Αρμενία
Ισλανδία
Λιθουανία
Πορτογαλία
Νορβηγία
Ελλάδα
Ουκρανία
Μολδαβία
Ολλανδία

Ο δεύτερος ημιτελικός, στον οποίο θα διαγωνιστεί και η Κύπρος, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (12/5). Σε αυτόν θα συμμετάσχουν άλλες 18 χώρες. Φέτος, ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο Pala Olimpico του Τορίνο, μετά τη νίκη των Maneskin και το τραγούδι «Zitti e buoni».

Στον Β’ Ημιτελικό οι χώρες που συμμετέχουν είναι οι:

Κύπρος
Φινλανδία
Βέλγιο
Σερβία
Γεωργία
Ισραήλ
Αυστραλία
Ιρλανδία
Ρουμανία
Άγιος Μαρίνος
Μάλτα
Αζερμπαϊτζάν
Πολωνία
Σουηδία
Εσθονία
Μαυροβούνιο
Τσεχία
Βόρεια Μακεδονία