UPDATE #NOW

Οι Cigarettes After Sex έρχονται για να φέρουν τον ερωτισμό στην καλοκαιρινή Αθήνα


JTeam

23 Μαΐου 2022

Οι Cigarettes After Sex έρχονται για να φέρουν τον ερωτισμό στην καλοκαιρινή Αθήνα
Instagram/ cigsaftersex
H ξεχωριστή και πολυσυζητημένη κολεκτίβα Cigarettes After Sex έρχεται για δύο εμφανίσεις στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. 

Η συνολική αίσθηση από τη μουσική τους, θα μπορούσε να συγκριθεί με εκείνη που αφήνει «ένα τσιγάρο μετά το σεξ» -ναι, φυσικά το όνομα δεν είναι τυχαίο. Κάθε στίχος γίνεται συναίσθημα και εικόνα από μια ξεχωριστή ανάμνηση όπως μια αγκαλιά ή έναν σιωπηλό χορό στο σκοτάδι. Κάθε τραγούδι του αμερικανικού συγκροτήματος από το El Paso του Texas εμπνέεται από μια προσωπική σχέση και ιστορία και γίνεται ένα μικρό γράμμα με συγκεκριμένο παραλήπτη.

Κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς την ατμοσφαιρική pop κολεκτίβα Cigarettes After Sex, η οποία έρχεται για δύο εμφανίσεις στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022. Κι αυτό που περιμένουμε να δούμε και να νιώσουμε, εμείς οι οπαδοί ταυτόχρονα του ερωτισμού και του ρομαντισμού, είναι κάτι ασύγκριτα θυελλώδες.

Εκτός από ένα πολυσυζητημένο συγκρότημα που άρχισε να αφήνει έντονα τα ίχνη του το 2008, είναι κι ένα από τα πιο ξεχωριστά κι αυτό που υπογράφει τη μοναδικότητά του είναι σίγουρα τα μαγευτικά φωνητικά του Greg Gonzalez, οι συνολικές εξαιρετικές παραγωγές και η καθηλωτική εικόνα των μελών σε κάθε ζωντανή εμφάνιση.

Το πρώτο EP των Cigarettes After Sex ηχογραφήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Texas στο El Paso, και όπως έχει πει ο ιδρυτής των Cigarettes, Greg Gonzalez, ήταν ατύχημα, σαν ένα πείραμα, που τελικά πέτυχε κι έγινε από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις, με τα singles "Affection" και "Κ." το 2015 και 2016 αντίστοιχα.

Με επιρροές από τους Mazzy Star, Cocteau Twins και Red House Painters, η μουσική τους χαρακτηρίζεται από στοιχεία dream pop, ambient και slowcore. Το όνομα του συγκροτήματός τους βγήκε σε μια στιγμή έμπνευσης από τον Greg Gonzalez κάποιο βράδυ κι ενώ ήταν στο κρεβάτι με μια πρώην. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν κάπνιζε και όπως έχει πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του:

«Πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι ένα τσιγάρο μετά το σεξ, αν προτιμάς να μοιραστείς μόνο ένα… Κάπνιζα με μια κοπέλα που ήμασταν "φίλοι με προνόμια" εκείνο τον καιρό και βασικά με ώθησε στο να συνεχίσω και μετά το κάπνισμα. Ένα βράδυ το όνομα μου ήρθε στο μυαλό καθώς καπνίζαμε μαζί. Ήταν κυριολεκτικά αυτό που κάναμε εκείνη την στιγμή»

Οι Cigarettes After Sex, εκτός από ερωτικοί, παραδίδουν μέσα από κάθε τους τραγούδι, ένα μουσικό σύμπαν που είναι πληθωρικό σε συναισθηματικό πλούτο και ατμόσφαιρα. Όσον αφορά τα μέλη από τα οποία αποτελούνται, έχουν γίνει αρκετές αλλαγές όμως ένα άτομο μένει σταθερό. Ο Greg Gonzalez ως ιδρυτής των Cigarettes έχει αναλάβει και τα φωνητικά, την ηλεκτρική, ακουστική κιθάρα και το μπάσο μένοντας ακλόνητος στη μπάντα. Τα τωρινά μέλη των Cigarettes After Sex, μαζί με τον Gonzalez είναι οι: Philip Tubbs (πλήκτρα, ηλεκτρική κιθάρα), Randy Miller (μπάσο), Jacob Tomsky (τύμπανα).

Κατά καιρούς, έχουν χαρακτηριστεί ως ρομαντικοί με μια αίσθηση παλιακού από την ανδρόγυνη φωνή του Gonzalez. Ο ίδιος ο Gonzalez έχει πει πως ο αγαπημένος του τραγουδιστής είναι ο Francoise Hardy και πως έχει δεχτεί επιρροές από τον Miles Davis. Άλλες επιρροές είναι από Trinity Sessions, άλμπουμ των Cowboy Junkies, Julee Cruise και Corteau Twins.

Εμείς θα λέγαμε ότι είναι μια μπάντα που αποφορτίζει, χαλαρώνει και ταξιδεύει κάθε ακροατή σε έναν πλούσιο συναισθηματικό κόσμο που προέρχεται περισσότερο από ονειρικές σκηνές και το υποσυνείδητο. Δημιουργοί μερικών από τις πιο ονειρικές μελωδίες που έχουμε ακούσει, όπως το δημοφιλές «Nothing’s Gonna Hurt You Baby», οι Cigarettes After Sex έχουν κατορθώσει αυτό που ήθελαν από την αρχή της δημιουργία τους. Να κάνουν τη διαφορά με τη μουσική τους.

Το "You’re All I Want" είναι το πιο πρόσφατο single τους κι αν έχεις ακούσει έστω λίγη από τη μουσική τους, ξέρεις καλά για τι είδους ένταση και ηχόχρωμα μιλάμε. Αν δεν τους έχεις απολαύσει από κοντά αξίζει να ζήσεις την εμπειρία τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Το #jennygr αγαπά τις συναυλίες, τα καλοκαιρινά βράδια και τις ατμοσφαιρικές βραδιές και έτσι, σε συνεργασία με το Plissken Festival, προσφέρει 10 μονές προσκλήσεις για τη μοναδική συναυλία των Cigarettes After Sex.

Πάρτε μέρος για να κερδίσετε τη δική σας!

Ticket info:

Δίκτυο Προπώλησης

– Online: viva.gr
– Τηλεφωνικά: 11876

Φυσικά Σημεία Προπώλησης

– Καταστήματα Wind
– Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία
– Yoleni’s Greek Gastronomy Center (Σόλωνος 9)
– Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ. -Σαβ. 11:00 – 19:00)