UPDATE #NOW

Matthew McConaughey: Η συγκλονιστική ομιλία του στον Λευκό Οίκο για το mass shooting στο Τέξας και τα θύματα


Κλέλια Φατούρου

8 Ιουνίου 2022

Matthew McConaughey: Η συγκλονιστική ομιλία του στον Λευκό Οίκο για το mass shooting στο Τέξας και τα θύματα
Ο Matthew McConaughey έδωσε μία συνταρακτική ομιλία

Ο Matthew McConaughey βρέθηκε στο δωμάτιο Τύπου του Λευκού Οίκου και έδωσε έναν 20λεπτο λόγο που αφορούσε στους πυροβολισμούς που έγιναν σε σχολείο του Τέξας και κόστισαν τη ζωή 19 μαθητών και 2 δασκάλων.

«Να δώσουμε ένα νόημα σε αυτές τις απώλειες», ήταν η έναρξη του λόγου του ηθοποιού, ο οποίος ήταν τρομερά φορτισμένος και βρέθηκε εκεί για να ζητήσει την αλλαγή του νόμου για την οπλοκατοχή. Μεγαλωμένος στην πόλη Uvalde, όπου συνέβη το τραγικό γεγονός, μίλησε για τις αξίες που διδάχθηκε μεγαλώνοντας και για την υπεύθυνη οπλοκατοχή. Η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου τον παρουσίασε εξάλλου ως κάτοχο όπλου, μόνο και μόνο για να αποδείξει ότι πρέπει να υπάρχει εξονυχιστικός έλεγχος και να μην δίνονται όπλα έτσι απλά σε 18χρονους θύτες.

Η ομιλία του McConaughey έγινε viral στο Twitter, εξαιτίας των γλαφυρών εικόνων που έδωσε για τα παιδιά που δολοφονήθηκαν και για τη δυσκολία ταυτοποίησής τους. Αν και δεν έδειξε εικόνες τους, διάβασε εκθέσεις τους για το τι ονειρεύονται να γίνουν όταν μεγαλώσουν, ενώ ανέφερε τη γνωριμία του με αισθητικό, η οποία έπρεπε να καλύψει τις πληγές των παιδιών για τις κηδείες τους.

Η πιο δυνατή στιγμή ήταν όταν περιέγραψε την περίπτωση της 10χρονης μαθήτριας Maite Yuleana Rodrigiez, η οποία ονειρευόταν να γίνει ωκεανολόγος και ο μόνος τρόπος να αναγνωριστεί το σώμα της ήταν από τα πράσινα All Star παπούτσια της. Τα παπούτσια που κρατούσε η σύζυγος του ηθοποιού, Camila Alves, ενώ βρισκόταν στην αίθουσα.

Ο McConaughey είπε ότι πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα με τις οικογένειες των θυμάτων στο Uvalde και ότι, αν και βρισκόταν σε γύρισμα όταν έμαθε τα νέα, εκείνος και η γυναίκα του μπήκαν στο φορτηγό τους και οδήγησαν μέχρι εκεί για να στηρίξουν τις οικογένειες. «Μιλήσαμε με τόσους πολλούς ανθρώπους. Οικογένειες των παιδιών, μαμάδες, μπαμπάδες, αδέρφια, αστυνομικούς, συνοριοφύλακες αλλά και υπεύθυνους κατόχους όπλων και όλοι είπαν το εξής. Θέλουμε ασφαλή σχολεία και νόμους που δεν θα επιτρέπουν στους κακούς να αποκτούν όπλο τόσο εύκολα. Χρειαζόμαστε ελέγχους, πρέπει να ανέβει το κατώτατο όριο ηλικίας, να υπάρξει περίοδος αναμονής. Όλα αυτά είναι ένα βήμα μπροστά για μία πολιτισμένη κοινωνία».

Jenny.Gr

Κατά την αποχώρησή του από την αίθουσα, ακούστηκε η ερώτηση «Μόλις δώσατε μία παράσταση;» από τον δημοσιογράφο James Rosen, ο οποίος είναι γνωστός για τη σημαντική υποστήριξη που έδειξε στον Donald Trump. Ο ηθοποιός δεν έκανε κανένα σχόλιο και εμείς ελπίζουμε ότι αυτά τα 20 λεπτά θα συμβάλουν στον αγώνα για την τροποποίηση του νόμου της οπλοκατοχής.