UPDATE #NOW

Βραβεία Ίρις 2022: Σάρωσαν τα «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση – Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς


JTeam

9 Ιουνίου 2022

Βραβεία Ίρις 2022: Σάρωσαν τα «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση – Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς
Η 13η τελετή των βραβείων Ίρις ολοκληρώθηκε χτες με μεγάλο νικητή τα «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση. Ποιοι ήταν οι νικητές της βραδιάς;

Χθες, Πέμπτη 8 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η 13η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Ίρις, όπου συνολικά 42 ταινίες και οι συντελεστές τους, διεκδίκησαν τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν τα «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση. Ανάμεσα στους μεγάλους νικητές ήταν και η «Σμύρνη μου Αγαπημένη» του Γρηγόρη Καραντινάκη, αλλά και η «Αγία Έμυ» της Αρασέλης Λαιμού, η «Σελήνη 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου, η «Αγέλη Προβάτων» Δημήτρη Κανελλόπουλου και το το «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου.

Την βραδιά παρουσίαζαν η Ηρώ Μπέζου και ο Γιάννης Παπαδόπουλος ενώ εμφανίστηκαν και ερμήνευσαν δύο μεγάλες επιτυχίες τους η Nalyssa Green και ο Νέγρος του Μοριά.

Με τις δύο ταινίες που σάρωσαν τα περισσότερα βραβεία να είναι τα «Μαγνητικά Πεδία» -με 5 βραβεία- και την «Σμύρνη μου Αγαπημένη» -με εξίσου 5 βραβεία-, βραβεύτηκαν επί την ουσία δύο ταινίες με εντελώς διαφορετικούς προϋπολογισμούς, με την πρώτη να έχει ένα μικρό budget και τη δεύτερη να είναι μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές παραγωγές για τα ελληνικά δεδομένα -απόδειξη ότι υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσεις μια καλή ταινία (εμπορικά ή/και καλλιτεχνικά) πάρα τον υπάρχοντα προϋπολογισμό και τα μέσα.

Το κορυφαίο κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς συμπλήρωσε 13 χρόνια «ζωής», με μότο των φετινών βραβείων το «Είμαστε ο Έρωτας». Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τους νικητές των βραβείων Ίρις 2022.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr