UPDATE #NOW

Η NASA έφτιαξε ομάδα που θα ψάχνει για UFO, κι ας μην τους παίρνουν στα σοβαρά


JTeam

10 Ιουνίου 2022

Η NASA έφτιαξε ομάδα που θα ψάχνει για UFO, κι ας μην τους παίρνουν στα σοβαρά
Unsplash
Ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα της NASA θα επιχειρήσει να εξηγήσει όσα δεδομένα έχει συγκεντρώσει ο οργανισμός σχετικά με τα ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και γεγονότα του X-FILES, είναι καθαρά συμπτωματική.

Η NASA ανακοίνωσε ότι δημιουργεί μια ανεξάρτητη ομάδα με στόχο την αξιολόγηση των δεδομένων που είναι διαθέσιμα για τα UFO, τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα. Η πρωτοβουλία είναι μέρος της προσπάθειας του διαστημικού οργανισμού να στραφεί προς την επιστημονική έρευνα με μεγάλο ρίσκο αλλά και δυνητικά μεγάλο αντίκτυπο.

Η ομάδα θα προσπαθήσει επίσης να αξιολογήσει πόσα δεδομένα χρειάζονται ακόμα οι επιστήμονες για να εξηγήσουν τα μέχρι τώρα ανεξήγητα φαινόμενα και πώς θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι πληροφορίες στο μέλλον. Ως επικεφαλής έχει επιλεγεί ο αστροφυσικός David Spergel. Το μπάτζετ θα είναι μόλις 100.000 δολάρια, περιορισμένο σε σχέση με άλλες μελέτες του οργανισμού. Δεν θα χρησιμοποιηθούν επίσης απόρρητα στρατιωτικά δεδομένα, κάνοντας τα αποτελέσματα κατάλληλα για δημοσίευση με το κοινό. Ο Spergel δήλωσε ότι η μόνη προκατάληψη που έχει πριν ξεκινήσει την 9μηνη έρευνα για τα UFO το φθινόπωρο είναι ότι θα υπάρχουν πάνω από μία εξηγήσεις.

Ο αρχηγός της επιστημονικής αποστολής της NASA Thomas Zurbucken αναγνωρίζει πως η επιστημονική κοινότητα μπορεί να θεωρήσει ότι η NASA «ξεπουλήθηκε» επειδή ξεκίνησε να ερευνά πιο ποπ και αμφιλεγόμενα θέματα, αλλά εκείνος διαφωνεί. «Αναγνωρίζουμε ότι παίρνουμε ένα ρίσκο για τη φήμη μας. Πιστεύουμε όμως ότι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα που να εξηγούν τα φαινόμενα αυτά».