UPDATE #NOW

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας: Η επιτυχημένη καριέρα, η σχέση του με τις γυναίκες και ο ρόλος της μητέρας του σε κάθε του βήμα


JTeam

25 Ιουνίου 2022

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας: Η επιτυχημένη καριέρα, η σχέση του με τις γυναίκες και ο ρόλος της μητέρας του σε κάθε του βήμα
Instagram/ enlefko877
Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα ο ραδιοφωνικός παραγωγός, ηθοποιός και συγγραφέας, Κωνσταντίνος Τζούμας

Ο αγαπημένος ηθοποιός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός, Κωνσταντίνος Τζούμας απεβίωσε πριν λίγες ώρες στα 78 του χρόνια.

Για πάνω από τρεις δεκαετίες, θεωρήθηκε ως μία από τις πιο χαρισματικές προσωπικότητες της καλλιτεχνικής Αθήνας ενώ κάθε του έργο έφερε την υπογραφή της μοναδικότητας της ύπαρξής του. Η ραδιοφωνική φωνή που αγαπήθηκε όσο λίγες, γεννήθηκε το 1944 στον Πειραιά από αστική οικογένεια και μεγάλωσε στο Πασαλιμάνι.

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας άρχισε να ξεχωρίζει γρήγορα στον κλασικό αθλητισμό, στο πινγκ-πονγκ, στο μπιλιάρδο και στο ροκ εντ ρολ όπως συνήθιζε να λέει, αν και η κύρια ασχολία του ήταν το διάβασμα κλασικής λογοτεχνίας.

Σε ηλικία 11 ετών έστηνε στο σπίτι παραστάσεις που σατίριζαν την αγγλική κοινωνία, με αποχρώσεις από το καυστικό ύφος του Όσκαρ Ουάιλντ. Ο δρόμος άρχισε να διαγράφεται μπροστά του λαμπρός και προς την κατεύθυνση που ακολούθησε αργότερα.

Η υποκριτική και η αρχή του θεάτρου

Όταν ανακοίνωσε στον πατέρα του πως ήθελε να γίνει ηθοποιός, εκείνος απάντησε: «Για νέο μού το λες; Το έχω καταλάβει». Σπούδασε υποκριτική στη σχολή Θεοδοσιάδη και, όταν πια το 1971 ταξίδεψε έως το Μανχάταν συμμετέχοντας σε περιοδεία με τη Ζουζού Νικολούδη, αποφάσισε να μείνει μόνιμα εκεί, μέχρι και το 1975.

«Κάποια στιγμή», είχε αναφέρει: «έπειτα από πολλές ταινίες που είχα κάνει, κατάλαβα ότι όλο αυτό δεν πήγαινε πουθενά. Ήμουν μια περσόνα που απλώς την ήθελαν στις ταινίες τους, με τη λογική τού “καλό είναι να έχουμε κι αυτόν”. Ούτε τα εκφραστικά μου μέσα είχα τη δυνατότητα να εξελίξω ούτε τίποτα. Και εκεί ήρθε το θέατρο, όπου μου προέκυψε Μπέκετ».

Έχει σπουδάσει υποκριτική στην Αθήνα και χορό στη Νέα Υόρκη. Στον κινηματογράφο έχει εμφανιστεί στις ταινίες: Γλυκιά Συμμορία, Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα, Ελευθέριος Βενιζέλος 1910 - 1927, Ακροπόλ, Οι απέναντι, Ρεμπέτικο, «Happy day» και Ο δράκουλας των Εξαρχείων. Στο θέατρο έχει πρωταγωνιστήσει σε έργα όπως Περιμένοντας τον Γκοντό, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης, «Εγώ δεν...» και Κ.Π.Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος.

Στην τηλεόραση είχε κάνει guest εμφανίσεις στις σειρές: Οι Απαράδεκτοι, Οι Τρεις Χάριτες, Οι Μεν και οι Δεν και Δύο Ξένοι. Τα τελευταία χρόνια, ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός σε καθημερινή εκπομπή στον σταθμό "Εν Λευκώ". Έχει εκδώσει τρία αυτοβιογραφικά βιβλία με τους τίτλους Ως εκ θαύματος, Complete Unknown και Πανωλεθρίαμβος.

Ο ρόλος της μητέρας του στη ζωή του

Σε ηλικία 15 ετών έχασε τη μητέρα του. Σε παλιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Αισθάνθηκα ότι χωρίς τη μητέρα μου η ζωή δεν είχε κανένα νόημα πια. Μια νεαρή, πάντως, σε ένα δωμάτιο στη Στοκχόλμη, πριν χρόνια, μου είπε ότι ενώ είμαι κοινωνικός, δεν ξανοίγομαι, σαν να υπάρχει μια λεπτή γραμμή που δεν ξεπερνώ. Κι αυτό μου συμβαίνει γιατί έχασα τη μητέρα μου μικρός και δεν θέλω να πονέσω. Ξέρω όμως ότι οτιδήποτε έχω κάνει που έχει προκαλέσει εντύπωση, έχει γίνει με την γυναικεία μου πλευρά. Και τα βιβλία που έγραψα, και οι ταινίες που έπαιξα και το θέατρο, έχουν γίνει με τη δική της ευαισθησία, ματιά, κομψότητα. Ο μπαμπάς ήταν ένας άλλος τύπος, ωραία φιγούρα, αλκοολούχα αναπνοή, κομψά κοστούμια, αργά τη νύχτα».

Η σχέση του με τις υπόλοιπες γυναίκες

Όσο για την σχέση του με τις γυναίκες ο ηθοποιός έχει αποκαλύψει πως έχει ζήσει 5 ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, «Έχω ζήσει 5 ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες στην ζωή μου. Ήταν όλες με διάφορες τύπισσες που ήταν πιο ροκ από εμένα και που καμία τους δεν ήθελε να τα κρατήσει γιατί δεν ήθελαν να αναλάβουν το ρόλο του γονιού. Η αλήθεια είναι ότι αν είχα την οικονομική επιφάνεια του Μικ Τζάγκερ δεν θα είχα καμία αντίρρηση να έχω πέντε παιδιά».

Η περιπέτεια με τον καρκίνο το 2004

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας είχε δηλώσει για την περιπέτεια της υγείας του σε παλαιότερη συνέντευξη: «Είδα τους Ολυμπιακούς από τον Ευαγγελισμό με τον ορό στην φλέβα μέσα, κάνοντας χημειοθεραπεία. Ξεκίνησα μέσα Ιουλίου και πήγε μέχρι αρχές Δεκεμβρίου. Και μετά το ξέχασα. Ήταν σαν όνειρο. Δεν ήταν το καλύτερο, αλλά όχι και το χειρότερο γιατί μου προέκυψε ένα είδος ξανακοιτάγματος της ζωής».

«Η διαθήκη μου θα έχει μέσα αέρα κοπανιστό! Δεν έχει μείνει τίποτα! Δεν θα βρουν απολύτως τίποτα. Θα είναι αυτό που περίμενες να… αλλά δεν…», είχε δηλώσει κάποτε ο ίδιος

Η φωνή του Κωνσταντίνου Τζούμα, μπορεί να μην κάνει συντροφιά πλέον στους ακροατές αλλά θα συνεχίζει να είναι η πιο χαρακτηριστική του ελληνικού ραδιοφώνου.