UPDATE #NOW

Samuel Alito: Ποιος είναι ο νομοθέτης που έστειλε τις ΗΠΑ στον σκοταδισμό με την απαγόρευση στις αμβλώσεις


26 Ιουνίου 2022

Samuel Alito: Ποιος είναι ο νομοθέτης που έστειλε τις ΗΠΑ στον σκοταδισμό με την απαγόρευση στις αμβλώσεις
Ο Σάμιουελ Αλίτο είναι Αμερικανοϊταλός νομοθέτης, διορισμένος στο Ανώτατο Δικαστήριο από τον Ιανουάριο του 2006, επί προεδρίας Τζορτζ Μπους - Θέλει να απαγορεύσει τις αμβλώσεις εδώ και πολλά χρόνια - Πού βασίζονται τα επιχειρήματά του

Οι ΗΠΑ επιστρέφουν στον σκοταδισμό με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να δώσει το δικαίωμα σε κάθε πολιτεία να επανεξετάζει το θέμα των αμβλώσεων, όπως εκείνη θέλει.. Και ο Σάμιουελ Αλίτο είναι ο άνθρωπος που εξόργισε τον Τζο Μπάιντεν και τον έκανε να προβεί σε έκτακτο διάγγελμα για να δηλώσει, μεταξύ άλλων, «οι γυναίκες θα μεγαλώνουν το παιδί του βιαστή τους. Η απόφαση γυρίζει στο 1800».

Ο Σάμιουελ Αλίτο είναι Αμερικανοϊταλός νομοθέτης, διορισμένος στο Ανώτατο Δικαστήριο από τον Ιανουάριο του 2006, επί προεδρίας Τζορτζ Μπους. Ο Σάμιουελ Αλίτο, 72 ετών σήμερα, χαρακτηρίζεται καθ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως ένας από τους πιο συντηρητικούς δικαστές του σώματος.

Σημειώνεται ότι έρχεται λίγους μήνες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, οι οποίες θα καθορίσουν αν οι Δημοκρατικοί θα καταφέρουν να διατηρήσουν την ισχνή πλειοψηφία στο Κογκρέσο για τα επόμενα δύο χρόνια της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν. Το Politico που έκανε γνωστό στις αρχές Μαΐου τις μεσαιωνικές βλέψεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο δικαστής Σάμιουελ Αλίτο γράφει στο έγγραφο που διέρρευσε ότι η ιστορική απόφαση στην υπόθεση Ρόου κατά Γουέιντ του 1973, που νομιμοποίησε την άμβλωση σε εθνικό επίπεδο, είναι «κατάφωρα λάθος».

Η απόφαση για την υπόθεση Ρόοου κατά Γουέιντ το 1973 έδωσε στις γυναίκες στις ΗΠΑ το απόλυτο δικαίωμα στην άμβλωση τους πρώτους τρεις μήνες της εγκυμοσύνης και περιορισμένα δικαιώματα στο δεύτερο τρίμηνο. Η απόφαση ήταν «τρομερά λάθος από την αρχή», αναφέρει το προσχέδιο γνωμοδότησης. «Είναι καιρός να προσέξουμε το Σύνταγμα και να επιστρέψουμε το ζήτημα των αμβλώσεων στους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού», αναφέρεται επίσης.

Διαβάστε την συνέχεια στο reader.gr