UPDATE #NOW

Ιαπωνία: Η ενεργειακή κρίση αναγκάζει 37 εκατομμύρια πολίτες να σβήνουν τα φώτα


JTeam

27 Ιουνίου 2022

Ιαπωνία: Η ενεργειακή κρίση αναγκάζει 37 εκατομμύρια πολίτες να σβήνουν τα φώτα
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προέτρεψε τους πολίτες στο Τόκιο και τις γύρω περιοχές να χρησιμοποιούν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια, ενώ προειδοποίησε ότι οι προμήθειες θα είναι πιεστικές καθώς η χώρα αντιμετωπίζει κύμα καύσωνα

Το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας αναμένει ότι η ζήτηση για ρεύμα θα είναι «σοβαρή» σήμερα το απόγευμα τοπική ώρα, ενώ ζητήθηκε από τους πολίτες να σβήνουν τα «περιττά» φώτα, να χρησιμοποιούν σωστά τον κλιματισμό και να ενυδατώνονται τις ζεστές ώρες, προκειμένου να αποφύγουν τη θερμοπληξία.

Εδώ και λίγες εβδομάδες, η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει για κρίση στην κατανάλωση του ρεύματος, καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται.
Το Σαββατοκύριακο, η θερμοκρασία στο κέντρο του Τόκιο ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ η πόλη Ισεσάκι, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, σημείωσε ρεκόρ θερμοκρασίας με 40,2 βαθμούς Κελσίου. Αυτή ήταν η υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ τον Ιούνιο στην χώρα!

Ο Ιούνιος σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού στην Ιαπωνία, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν συνήθως κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου, κατά τη διάρκεια του μήνα.

Σε δήλωση την Κυριακή (26/6), το υπουργείο ανέφερε ότι η πλεονάζουσα ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να μειωθεί στο 3,7% το απόγευμα της Δευτέρας (27/6) στο Τόκιο και σε οκτώ γύρω νομούς.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr